Ispanak püreli tavuklu talaş böreği nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Ispanak püreli tavuklu talaş böreği yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Ispanak püreli tavuklu talaş böreği ise merak konusu oldu. Ispanak püreli tavuklu talaş böreği Malzemeleri neler? Pideli Kebap tarifi...

Ispanak püreli tavuklu talaş böreği nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Ispanak püreli tavuklu talaş böreği  yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Ispanak püreli tavuklu talaş böreği  ise merak konusu oldu. Ispanak püreli tavuklu talaş böreği  Malzemeleri neler? Ispanak püreli tavuklu talaş böreği tarifi..Ispanak püreli tavuklu talaş böreği nasıl yapılır?

Ispanaklı Tavuklu Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 adet hazır yufka
  • 2 tane yumurta(sadece sarılarını kullanacağız)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından daha az süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tepsiyi kaplarcasına pişirme kağıdı
  • 1, 5’ar çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik

Ispanaklı Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı

Öncelikle ıspanaklarımızı bol suda yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra biraz dinlendirelim süzgeçte suyu aksın azda olsa. Daha sonra doğrayalım onuda. Küçük parçalara bölmeyelim. Çünkü pişince küçülecek. Sonra soğanımızı doğrayalım ve daha sonra tavuk göğsünüde kuşbaşıdan biraz daha ufak bir şekilde doğrayalım.

İç malzemesinin pişirilmesi;

Sıvı yağımızı tenceremize döküp ısıtalım daha sonra soğanları böyle rengi pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra üzerine tavuk göğsünü koyup birazda böyle pişirelim. Ve üzerine tuzu, karabiberi, kekiği, kimyonu, toz biberi ekleyelim karıştıralım 1 dakika kadar böyle pişirelim daha sonra üzerine doğradığımız ıspanakları dökelim ve pişirelim. Piştikten sonra bir köşede beklesin.

Şimdi yufkamızın içine süreceğimiz karışımı hazırlayalım. Bir kaseye 2 yemek kaşığı yoğurdu koyalım üzerine sütü ekleyelim ve yumurta sarısınıda ekleyip çırpalım iyice karışımımız hazır. Ve tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim.

Şimdi yufkamızı hazırlamaya geldi. Yufkamız yuvarlak olduğundan şöyle bir benzetme yaparak anlatabilirim. Bir dairenin çeyreği olacak şekilde katlıyoruz. Yani önce ortadan katlıyoruz. Sonra o katladğımızıda uzun ucundan tutup bir daha katlıyoruz. Ve kenarlarından bıçak yardımıyla kesiyoruz. Sigara böreği yapar gibi saracağımız için o kenarların ayrık olması lazım yani toplamda 4 çeyrek elde edeceğiz.

Yufkamızda hazır.

Şimdi yufkamızın içine süreceğimiz karışımı alalım ve bir fırça yardımıyla güzelce sürelim çok yumuşak olsun isterseniz çok sürün yok derseniz daha az sürebilirsiniz.

Şimdi yufkamızın yay kısmının biraz aşağısına yanlardan katlayabilecek kadar kalacak şekilde malzememizi bir çizgi halinde koyuyoruz. Ve kenarlarını katlıyoruz. Sigara böreği misali yuvarlıyoruz. Yuvarlama işi bitince son uç kısmı üste kelecek şekilde içine sürdüğümüz karışımdan bir çizgi halinde tekrar sürüyoruz ki gül şeklini verince birbirine yapışsın.

Sonra bunu gül şekli yaparcasına yuvarlıyoruz içe doğru. Ve tepsimize alıyoruz. Bu işlemi diğer kalan 3 adedi içinde yapalım.

Diğer yumurta sarısınıda bir kaseye alalım ve güzelce karıştıralım ve böreklerin üzerine güzelce bir fırça yardımıya sürelim. İsteğe göre böreklerin üzerine susam veya çörek otundan serpebilirsiniz. Ben 2 adedini susamlı yaptım. Sade de bırakabilirsiniz.

Yarım saat boyunca 180 derece ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz yaklaşık 15-20 dakika kadar bekliyoruz. İç malzemesi pişmiş olduğu için üstleri kızarana dekte diyebiliriz. Üzerlerinin kızardığını görünce alıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.

   

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡