Ispanaklı Pasta Tarifi
Tadı damağınızda kalacak mükemmel bir tarif olan Ispanaklı pasta tarifi için malzemelerini ve yapılış aşamalarını içeriğimiz de belirttik. İşte Ispanaklı pasta tarifi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk önce muhallebiyi hazırlayalım.
- Tencereyi ocağa alıp süt, şeker, nişasta ve unu içine koyalım karıştırarak pişirelim.
- Kapatmaya yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırarak ocaktan alalım.
- Muhallebiyi kenara alıp ılınmaya bırakalım.
- Kek için; ıspanakları iyice yıkayıp robottan püre olucak şekilde geçirelim.
- Daha sonra ayrı bir kaba yumurta ve şekeri koyup 3-4 dk çırpalım.
- Ardından kalan malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
- 24 cm’lik yuvarlak kelepçeli çembere harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Kekimiz pişince kenara alıp ılınmaya bırakalım.
- Üzeri için; 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpalım.
- Krem şantiyi buzdolabında 10 dk dinlendirelim.
- Keki servis tabağına alıp ortadan ikiye kesip içinden bir kase kadar kek parçaları alalım ve elimizle ufalayalım.
- İki kek arasına muhallebiyi yayalım.
- Üzerine de krem şantiyi yayalım ve ufaladığımız kek parçalarıyla süsleyelim.
Yemek Tarifleri