İstanbul'da bugün iftar vakti saat kaçta? İmsak ve iftar vakitleri 26 Mayıs 2018
Oruç bugün saat kaçta açılacak? İstanbul'da bugün iftar vakti saat kaçta? Oruç bugün saat kaçta açılacak? 26 Mayıs 2018 iftar ve imsak saatlerini sizler için araştırdık. 26 Mayıs iftar ve imsak vakitlerini araştıranlar için Diyanet İşleri'nin resmi sayfa
İstanbul'da bugün iftar vakti saat kaçta? 26 Mayıs 2018 İmsak ve iftar vakitlerini sizler için araştırarak bir araya getirdik. Müslüman aleminin en kutsal aylarından birisi olan Ramazan Ayı'nın bereketi tüm hızıyla devam ediyor. Yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan Ayı'nda tüm ayı oruçla geçiren vatandaş merakla iftar ve imsak vakitlerini araştırıyor. Bizler de Diyanet İşleri başkanlığının resmi web sitesinden edindiğimiz bilgilerle İstanbul, Ankara ve Bursa için imsak ve iftar vakitlerini haberimizde paylaştık. Sizler de 26 Mayıs imsak ve iftar vakitlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir
ORUÇ NEDİR?
İmsak vaktinden (ikinci fecir) akşam güneş batıncaya kadar hiçbir şey yememek, içmemek ve cinsel münasebette bulunmamaktır.
İSTANBUL'DA BUGÜN İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA? İFTAR VE İMSAK VAKİTLERİ 26 MAYIS 2018
İSTANBUL İÇİN 26 MAYIS CUMARTESİ İmsak 3:38, Güneş 5:31, İftar Vakti 20:32
ANKARA İÇİN 26 MAYIS İmsak 3:30, Güneş 5:18, İftar Vakti 20:13
BURSA İÇİN 26 MAYIS CUMARTESİ İmsak 3:43, Güneş 5:33 İftar Vakti 20:29
İFTAR NEDİR ?
Orucun bitirilmesi gereken vakittir. Bu da akşam güneşin batmasıyla olur. Akşam namazını bildirmek üzere okunan ezan aynı zamanda iftar vaktini de bildirmektedir. Akşam ezanı okununca geciktirmeden iftar yapılmalıdır. Bir hadis, iftarda acele edilmesi gerektiğini şu şekilde ifade eder: “İnsanlar iftarı yapmakta acele ettikleri sürece, hayır üzere devam etmiş olurlar.” (Buhari, Savm 45)
* GÜNÜN HADİS-İ BAKARA 186*
Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah’ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, âyetlerini insanlara böylece açıklar. (Bakara Sûresi 186)
RAMAZAN'DA NASIL İBADET EDİLİR? NELER YAPILIR?
Ramazân-ı şerîfin ilk akşamı, (Şa'ban'ın son gününü Ramazan'ın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arasında 2 rek'at teşekkür namazı kılınır. "Yâ Rabbî, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için" denilir ve namaza durulur.
Fâtiha-i şerîfeden sonra birinci rek'atte 1 "İnnâ a'taynâkel-kevser...", ikinci rek'atte 1 İhlâs-ı şerîf okunur.
Namazdan sonra; 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir) okunup dua yapılır.
Birinci 10 gün içinde mümkünse Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır. İkinci 10 gün içinde mümkünse yine Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır. Üçüncü 10 gün içinde tevbe-istiğfar, Hatm-i Enbiyâ ve 7 salât-ü selâm'dan sonra mümkünse Hatm-i İstiğfâr yapılıp, yani 1001 defa:
"Estağfirullâhe'l-azıym. Ve etûbü ileyk" denilip, bittikten sonra 7 ilâ 70 salat-ü selâm okunur ve duâ yapılır.
Ramazan ayında yapılan iftarlarda, sadece kendi yakınlarımızı değil, ihtiyaçları olan insanları da davet edilmelidir. Bu iftar sofralarında yeme içmede ölçülü olunmalıdır, maalesef iftar sofraları zaman zaman israf sofralarına dönüşmektedir. Bunlar Ramazan ayında yapılacak önemli ibadetlerdir.