İtalyan Usulü Balık Haşlama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
İtalyan Usulü Balık Haşlama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İtalyan Usulü Balık Haşlama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle İtalyan Usulü Balık Haşlama nasıl hazırlanır, İtalyan Usulü Balık Haşlama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
İtalyan Usulü Balık Haşlama için Malzemeler:
1 kg balık(kefal, izmarit, kırlangıç) 25 adet iç midye 2 adet domates 1 adet havuç 1demet maydanoz 1 adet limon ½ demet kereviz yaprağı 2 diş sarımsak 1 kaşık salça 1 fincan zeytinyağı 1 fincan kırmızı şarap 6 bardak su tuz kırmızı biber
İtalyan Usulü Balık Haşlama Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balıkları temizleyip, dilimleyin ve bir tencereye koyun. Üzerine doğranmış sebzeleri ve 6 bardak suyu ilave edip kaynatmaya başlayın. Tuzunu ayarlayın, maydanoz serpin kapağını kapatıp 1saat kaynatın. Ayrı bir kapta zeytinyağını kızdırın sarımsak, salça ve kırmızı biberi kavurup şarabı katın 2dk kaynasın. Bu karışımı ocaktan alıp domatesleri ekleyin ve tekrar ocağa koyup domatesler eriyene kadar kaynatmaya devam edin. Bu karışımı, midyeleri ve kıyılmış maydanozu tencereye katıp; iç midyeler de pişene kadar kaynatmaya devam edin ve ocaktan alın. Limon sıkarak servise sunun.