İtalyan Usulü Tatar Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
İtalyan Usulü Tatar Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Bugün sizlerle İtalyan Usulü Tatar Böreği nasıl hazırlanır, İtalyan Usulü Tatar Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
İtalyan Usulü Tatar Böreği için Malzemeler:
4fincan un ½ fincan un 4 adet yumurta sarısı 1 adet yumurta akı ¾ fincan süt 1 bardak süt 200 gr kemiksiz sığır eti 100 gr margarin 1 adet soğan 2 adet domates 50 gr rendelenmiş gravyer peyniri 3 bardak su un tuz karabiber
İtalyan Usulü Tatar Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
40 gr margarini bir kapta kızdırın, kuşbaşı eti kavurun. Et suyunu salıp çekince kıyılmış soğanı ilave edin ve ölünceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından kabuksuz doğradığınız domatesi katın, tuzunu baharatını ayarlayın ve salçalaşana kadar pişirin. Etin üzerine 3 bardak sıcak su döküp 2saatten fazla kaynatın. Pişen eti ılınınca robotta kıydırın. Başka bir kuşane alarak 1 kaşık margarini kızdırın, ½ fincanlık unu burada kavurun ve rengi dönünce buraya 1 bardak süt ilave edin. Topaklaşmaması içinde hızlıca karıştırın. 7-8dk karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. İçine yumurta akını, peynirin yarısını, pişmiş olan etli harcı, tuz ve baharatı ilave edip tekrar karıştırın. Unu (4fincan) eleyerek ortasını açın, yumurta sarılarını, ¾ fincanlık sütü ve az tuz katarak yoğurun. Hamuru üzerine ıslak bir bez kapatarak 1saat dinlendirin. Zamanı dolunca da un serpilmiş tahta üzerine çıkarıp merdane ile tabak kadar olana kadar düzleştirin; ardından oklava ile açılabildiği kadar büyükçe açın. Tırtıl kullanarak hamuru minik kare parçalara kesin, içine 1çay kaşığı harçtan pay edip üçgen şeklinde kapatın. Kaynayan suyun içine atarak 10dk haşlayın ve süzün. Servis tabağına çıkartarak kızdırdığınız kalan yağı üzerine gezdirerek kalan peyniri de serpin. sıcak olarak servis edin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!