İyilik Ödülleri 13 Mart’ta sahiplerini bulacak

Türkiye Diyanet Vakfı, iyiliğin yaygınlaşması ve iyilik konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla başlattığı Uluslararası İyilik Ödülleri Programı kapsamında bir kez daha iyilik öncülerini ödüllendirecek.

İyilik Ödülleri 13 Mart’ta sahiplerini bulacak

4. Uluslararası İyilik Ödülleri Programı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluş yıldönümü olan 13 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak. Programda, ülkemizde ve dünyanın farklı noktalarında topluma örnek teşkil eden, çevresine ve dünyaya umut olan 7 iyilik öncüsüne ödül takdim edilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, iyilik için yaşamayı varoluş sebebi olarak gördüklerini belirterek, iyilik ödülleri programının sadece bir ödül töreni olmadığını aynı zamanda duyarlı bir kamuoyu ve vakıf medeniyetinin yeniden inşası için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

“Bir iyilik büyük umutlara vesile olabilir”

İyilik ödülleri programıyla insanlığa büyük umutlar vadeden iyilikleri seçerek ödül verildiğine dikkati çeken Serenli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette yapılan her iyilik değerli ve güzeldir. Burada asıl amacımız ülkemize ve yaşadığımız dünyamıza bir mesaj vermek, örnek oluşturacak iyilikleri göstermek, ufak bir iyiliğin nasıl büyük umutlara vesile olabileceğini anlatabilmek. Verdiğimiz ödül maddi bir değer taşımıyor ancak manevi değerinin çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine aynı şekilde ülkemiz ve dünyanın farklı bölgelerinden iyilik sahiplerine ödül vermek istiyoruz. Bu anlamda hikâyelerin özgün ve orijinal, yaşanmış ve güncel olmasını, dünya için umut olmasını, sonuç bakımından insana ve çevreye katkı sağlamasını, insani yardım, sağlık, eğitim ve çevre alanında yapılmasını önemsedik. Bu çerçevede Türkiye Diyanet Vakfı olarak faaliyet gösterdiğimiz 140 ülkede işbirliği yaptığımız kurum ve kuruluşlardan, Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı temsilciliklerinden, il ve ilçe müftülüklerinden, sivil toplum kuruluşları ve medyadan, aynı zamanda iyiliklere şahit olan kişilerden gelen 1.500’e yakın yaşanmış iyilik hikâyesi değerlendirildi.”

 7 iyilik hikâyesi belirlendi

Gönderilen iyilik hikâyelerinin, kurulan 4 farklı komisyon tarafından ön elemeden geçirildiğini,  son olarak yapılan değerlendirmeyle birlikte sayının 14’e düşürülerek değerlendirmeye sunulduğunu ifade eden Serenli, jüri tarafından da yaşanmış 7 iyilik hikâyesinin belirlendiğini kaydetti.

Serenli, iyiliğin paylaştıkça çoğalacağı, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesinden hareketle Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülkemizde ve dünya genelindeki iyilik öncülerine ödül takdim etmek üzere Uluslararası İyilik Ödülleri programı düzenlediklerini vurguladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek programın Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluş yıldönümü olan 13 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenleneceğini, gelen hikâyeler arasından seçilen 7 iyilik sahibine programda ödüllerinin takdim edileceğini belirtti.

Ödül kazananlar belli oldu

4. Uluslararası İyilik Ödülleri'nin sahipleri şöyle:

  • Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan ve ülkenin dört bir yanındaki engelli hayvanlar için ücretsiz protez ve yürüteç imal eden Hasan Kızıl.
  • Tanzaya'da Masaili bir çiftçiyle evlenip daha sonra bölgedeki çocuklar ve kadınların eğitimine destek veren, okul bahçelerine ağaç diken ve meyve bahçeleri yapan Sevde Sevan Usak.
  • İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki bakkalının bir kısmını kütüphaneye çeviren, mahallenin çocuklarına kitap dağıtıp okudukları kitap karşılığında onlara hediyeler veren Kanber Bozan.
  • Kanada'nın Montreal kentindeki Müslüman lokantasında parası olmayan herkese ücretsiz yemek ikram eden Yahya Hashemı ve Ala Abdelrazaq Jabur.
  • İstanbul'da kendi imkanlarıyla oluşturduğu "Aşhane" aracıyla her gün yüzlerce evsiz ve ihtiyaç sahibine sıcak çorba dağıtan Mahmut Karaman.
  • ABD'de ölümcül hastalığa yakalan çocukları evlat edinen 62 yaşındaki Libyalı Muhammed Bzeek.
  • Sokak çocuklarına ve evsizlere rehabilite çalışmalarında bulunarak destek olan Kadıköy Tarihi Hasanpaşa Camii din görevlisi Levent Uçkan.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡