Kadayıflı parmak tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kadayıflı parmak tavuk
Kadayıflı parmak tavuk malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Kadayıflı parmak tavuk nasıl yapılır? İşte tarifi..
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Kadayıflı parmak tavuk yapacak. Gelinlerin yapacağı Kadayıflı parmak tavuk ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 8 Nisan Çarşamba Kadayıflı parmak tavuk tarifi.
Malzemeler:
- 2 parça tavuk göğsü
- 150 gram kadar tel kadayıf
- 2 yumurta
- Un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı biberiye
Yapılışı:
2 parça tavuk göğsünü parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayalım. Tavukları 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayalım.
Düz bir tabakta 2 yumurta sarısı ile isotu çırpalım. Yumurtalara beyazını ilave etmediğimiz çok yoğun olacak ve çırpmakta zorlanabiliriz. Bu yüzden 1 yemek kaşığı su ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Yine düz bir tabağa unumuzu ekleyelim.
Kadayıfları ya bir gece önceden açıkta bekleterek yada fırında renkleri pembeleşmeden kurutalım. Ben 150 derecede fırının en altına koyarak 5-6 dakika da kuruttum.
Kuru kadayıfları da düz bir tabağa alalım ve parmak uzunluğunda ufalayalım.Tavukları sırasıyla una, yumurtaya en sonda kadayıfa bulayarak kızgın yağda kızartalım. Tavukları tabağımıza almadan fazla yağını alması için kağıt havlu serelim. Çıtır çıtır parmak tavuklarımız hazır afiyet olsun