Kalamar bisken tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kalamar bisken Nasıl Yapılır?
Kalamar bisken nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kalamar bisken Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kalamar bisken nasıl hazırlanır, Kalamar bisken yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kalamar bisken için Malzemeler:
4 kişi için 1 kg temizlenmiş kalamar 1 kahve fincanı rafine yağı 1 adet ince kıyılmış soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 2 adet kürdan gibi doğranmış dolmalık biber 4 adet orta parmak büyüklüğünde kürdan gibi doğranmış havuç 6 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı konyak ½ su bardağı beyaz şarap az tuz bir tutam pul biber 1 yaprak defne
Kalamar bisken Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kalamarları kalem kalınlığında ve yarım küçük parmak boyunda dilimleyin. Bir tencerede yağı kızdırın ve kalamarları bu yağa ekleyip bırakacağı suyu çekip hafifçe sararıncaya kadar birkaç dakika kızartın. Başka bir tencereye tereyağı, sarımsak ve soğanı ve havucu koyup orta ateşte bir kaç dakika kavurup biber , domates, tuz, pul biber, defne ve kalamarları koyun. Birkaç dakika kavurup üzerine konyağı döküp alevlendirin. Beyaz şarabı döküp 1-2 dakika kaynatıp kapağını kapatın. Ağır ağır kaynatarak 20 dakika kontrol ederek pişirin ve servis edin.