Kaliptra ne demek, TDK'ya göre Kaliptra kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Kaliptra nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Kaliptra ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Kaliptra kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Kaliptra ne demek, TDK'ya göre Kaliptra kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük konuşma rutinlerimizde anlamını bilmediğimiz birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Hayatımızda sürekli olarak kullandığımız ancak gerçek anlamını bilmediğimiz Türkçe kelimeler, merak ediliyor. Kaliptra ne demek? Kaliptra TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte herkes tarafından merak edilen kelimenin anlamı….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi kaliptra kelimesi. Peki kaliptra ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre kaliptra nedir, kaliptra kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

KALİPTRA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Kaliptra kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Kaliptra kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre kaliptra kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Kökün büyüme bölgesinin üzerini örten yüksük biçiminde koruyucu doku

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡