Kalkan Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kalkan Balığı Nasıl Yapılır?

Kalkan Balığı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kalkan Balığı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Kalkan Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kalkan Balığı Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Kalkan Balığı nasıl hazırlanır, Kalkan Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kalkan Balığı için Malzemeler:

1.5 kg kalkan balığı,2 kaşık sirke, 1  kaşık kapari, 1 fincan su, 1 adet dilimlenmiş limon ve de suyu, 1demet maydanoz, 200gr margarin, 1  kaşık hardal, 1 kaşık salça, alabildiğine un, tuz-karabiber

Kalkan Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balıklara tuz ve karabiber ekip una bulayınız. Bunları margarinle kızartarak pyrex tabağa yan yana koyunuz. Tavada kalan margarine ½ un ve doğranmış kapari koyup kavurunuz. Hardal ve salçayı sirkeyle sulandırıp üzerine ilave ediniz. Limon suyu ekleyip iyice karıştırınız. Bu sosu balıkların üstüne döküp 5dk kadar kızgın fırında bekletiniz.(minimum 180 derece) Fırından çıkartınca maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yaparsınız

tarifi-6.jpgtarifi-6.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡