Kalkan Tava tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kalkan Tava Nasıl Yapılır?
Kalkan Tava nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kalkan Tava Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kalkan Tava nasıl hazırlanır, Kalkan Tava yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kalkan Tava için Malzemeler:
Yarım çay bardağı limon suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay kaşığı karabiber 1.5 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 1.5 kg kalkan balığı, dilimlenmiş Tuz 5 kişilik
Kalkan Tava Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin. Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin. Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını alın. Limon dilimleri ile servis yapın.Kalkanları terbiye etmeden de pişirebilirsiniz.
Kalkan Tava 2. tarif
Karides için Malzemeler:
1 kg karides 1 fincan sirke su, tuz
Karides Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri temizleyin, bir kap içinde az su sirke ve tuz koyup kaynatın; kaynayınca da karidesleri ilave edin.(sirkeli su karideslerin üzerine çıkacağından fazla su koymayın) tencereyi sallayarak karidesleri pişirin.