Kandil Simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Bu sene 19 Kasım Pazartesi gününe denk gelen Mevlid kandili dolayısıyla sizler için kandil simidi tarifi hazırladık.Kandil simidi nasıl yapılır? Ağızda dağılan kandil simidi nasıl yapılır? Pastane usulü kandil simidi tarifi? Kandil simidi tarifi? Mevlid kandili anlamı nedir? Mevlid kandili ne zaman? İşte detaylar...

Kandil Simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Mevlid kandilinin yaklaşmasıyla birlikte, kandillerin olmazsa olmazı kandil simidi tarifi araştırılmaya başlandı. Bu sene Mevlid kandili 19 Kasım Pazartesi gününe denk geliyor. Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının Onikinci gecesidir. Bu gece dolayısıyla sizler için kandil simidi tarifi hazırladık.Peki Kandil simidi nasıl yapılır? Ağızda dağılan kandil simidi nasıl yapılır? Pastane usulü kandil simidi tarifi? Kandil simidi tarifi? Mevlid kandili anlamı nedir? Mevlid kandili ne zaman? İşte detaylar...

Kandil Simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler: 

1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
    Yarım paket margarin (125 gr )
    1 çorba kaşığı yoğurt
    2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
    2 çorba kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı mahlep
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım paket kabartma tozu
    3-5- 4 su bardağı un

Üzeri için :

 Yumurta akı

 Bolca susam ( kavrulmuş )

Kandil Simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) margarin sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz. Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz.Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz . İlk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz . Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.

MEVLİD KANDİLİNİN ANLAMI NEDİR? NE ZAMAN?

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili (Arapça: لیلة مواليد, Mevlid (مولد), Mevlid en-Nebi (مولد النبي), İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının Onikinci gecesidir. İslam Nebisi Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan Rebiulevvel ayının Onikinci gecesi olan Mevlid kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kuranı kerimde yer almamaktadır. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci'ye bağlayan geceyi (25-26 Nisan 571 Miladi tarihine Muhammed'in doğum gününe rastlaması nedeniyle mevlid kutlanır ), Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir.

Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır. Kadir gecesinden başka kandil gecesi kuranı kerimde yer almaz.

 

tarifi-4.jpgtarifi-7.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡