Karaçay Usulü Kus Kus Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Karaçay Usulü Kus Kus Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karaçay Usulü Kus Kus Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karaçay Usulü Kus Kus Çorbası nasıl hazırlanır, Karaçay Usulü Kus Kus Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karaçay Usulü Kus Kus Çorbası
KARAÇAY USULÜ KUS KUS ÇORBASI için Malzemeler:
1,5 YEMEK KAŞIĞI KUS KUS 1 KASE YOĞURT 1 ADET KÜÇÜK KURU SOĞAN 1 TATLI KAŞIĞI NANE 1,5 YEMEK KAŞIĞI UN 1 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI 1 ADET KÜÇÜK BOY HAVUÇ 3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU VE TAVUK PARÇACIKLARI (ÇORBALIK TAVUK HAŞLANARAK ELDE EDİLİR) TUZ 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
KARAÇAY USULÜ KUS KUS ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:
KURU SOĞAN KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR.TENCEREDE YAĞ İLE KAVRULUR. NANE İLAVE EDİLİR BERABER KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR.DİĞER TARAFTA RENDENİN KÜÇÜK TARAFI İLE HAVUÇ RENDELENİR.1 KASE YOĞURDA,HAVUÇ,UN,TUZ,NİŞASTA İLAVE EDİLİR VE İYİCE ÇIRPILIR.TENCEREDEKİ SOĞANA 1 BARDAK SU İLE KUS KUS İLAVE EDİLİR.TAVUK SUYU (isteğe bağlı)VEYA SU TAVUK PARÇACIKLARI İLAVE EDİLİR.YAPILAN KARIŞIM YAVAŞ YAVAŞ KAYNAMAKTA OLAN TENCEREYE DÖKÜLÜR.ÇABUK ÇABUK KARIŞTIRILIR.(TOPAK TOPAK OLMAMASI İÇİN)KARŞTIRILAN ÇORBANIN ALTI KISILIR.KUS KUSLAR PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN