Karaçay Usulü Semizotu Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Karaçay Usulü Semizotu Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karaçay Usulü Semizotu Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karaçay Usulü Semizotu Çorbası nasıl hazırlanır, Karaçay Usulü Semizotu Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karaçay Usulü Semizotu Çorbası
KARAÇAY USULÜ SEMİZOTU ÇORBASI için Malzemeler:
1 KASE YOĞURT 1 KÜÇÜK HAVUÇ 1 YEMEK KAŞIĞI PİLAVLIK BULGUR 5-6 ADET SEMİZOTU 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ 1 YEMEK KAŞIĞI UN 1 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI NANE TUZ 3 BARDAK SU VEYA(ET SUYU )
KARAÇAY USULÜ SEMİZOTU ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:
1 KASEDE YOĞURT,NANE,TUZ,UN,BUĞDAY NİŞASTASI İYİCE ÇIRPILIR.İÇERİSİNE RENDENİN İNCE TARAFIYLA HAVUÇ RENDELENİR VE HEPSİ KARIŞTIRILIR.TENCEREDE YAĞ VE SALÇA HAFİF KAVRULUR.3 BARDAK SU İLAVE EDİLİR.KASEDEKİ KARIŞIM SU KAYNAMADAN YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜLÜR.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA BULGUR İÇERİSİNE ATILAR.SEMİZ OTUNUN DAL KISIMLARINI ELİNİZDE KÜÇÜK KÜÇÜK KOPARARAK YAPRAKLARINIDA OLDUĞU GİBİ ÇORBAYA İLAVE EDİN.BULGURLAR PİŞENE KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN