Karides Tava tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Karides Tava Nasıl Yapılır?
Karides Tava nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karides Tava Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karides Tava nasıl hazırlanır, Karides Tava yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karides Tava için Malzemeler:
30 adet karides 1 bardak zeytinyağı 4 kaşık un 3 adet yumurta 1 fincan sirke tuz
Karides Tava Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri sirkeli tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Yumurtaları bir kaba alın, unu başka bir kaba alın; karidesleri bunlara bulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağını peçeteye emdirip servis edin.
Karidesli Balık Graten tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Karidesli Balık Graten nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Balık Graten Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karidesli Balık Graten nasıl hazırlanır, Karidesli Balık Graten yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karidesli Balık Graten için Malzemeler:
12 adet dil balığı filetosu 1 kutu mantar konservesi 1/2 litre beyaz şarap 250 gr ufak karides 750 gr iri karides 1 demet maydanoz 1 baş kereviz 50 adet midye 1 adet soğan 50 gr margarin 75 gr tereyağ 2 adet havuç 1 su bardağı sirke karabiber
Karidesli Balık Graten Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencere suya, balıkların baş ve kemiklerini, maydanoz, kereviz, soğan, karabiber ve havuç koyup, ateşe oturtun. Balık filetolarını şarap içinde 10 dakika kadar pişirin. Diğer yanda midyeleri, tuzlu su ve filetolardan arta kalan şarap kanşımında pişirin. Hazır oldukları anda ayrı bir tabağa alın. Midyelerin içinde piştikleri suyu, balıklann baş ve kemiklerinin haşlandığı tencereye ilave edin, üç saat kadar pişirin, gerekirse su takviyesi yapın. Elde ettiğiniz balık suyunu tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin. Bundan 5 su bardağı alıp margarin ve un ile bir beşamel salçası yapın. Küçük karidesleri ayıklayın, çok küçük parçalara kesip tereyağında kavurun, yumuşadıklan zaman çok ince bir tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin, oluşan karides peltesini beşamel salçasına ilave edin. Büyük karidesleri tuzlu ve sirkeli suda haşlayıp ayıklayın. Fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın, içine balık filetolarını dizin, üstüne mantar, midye ve karidesleri koyun, arzu ederseniz filetoların iki ucunu birleştirip bir dolma şekline. Üzerine beşamel sos döküp fırında pişirin.