Karidesli Balık Graten tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Karidesli Balık Graten nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Balık Graten Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Karidesli Balık Graten tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Karidesli Balık Graten nasıl hazırlanır, Karidesli Balık Graten yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Karidesli Balık Graten için Malzemeler:

12  adet dil balığı filetosu 1 kutu mantar konservesi 1/2 litre beyaz şarap 250 gr ufak karides 750 gr iri karides 1 demet maydanoz 1 baş kereviz 50  adet midye 1  adet soğan 50 gr margarin 75 gr tereyağ 2  adet havuç 1 su bardağı sirke karabiber

Karidesli Balık Graten Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir tencere suya, balıkların baş ve kemiklerini, maydanoz, kereviz, soğan, karabiber ve havuç koyup, ateşe oturtun. Balık filetolarını şarap içinde 10 dakika kadar pişirin. Diğer yanda midyeleri, tuzlu su ve filetolardan arta kalan şarap kanşımında pişirin. Hazır oldukları anda ayrı bir tabağa alın. Midyelerin içinde piştikleri suyu, balıklann baş ve kemiklerinin haşlandığı tencereye ilave edin, üç saat kadar pişirin, gerekirse su takviyesi yapın. Elde ettiğiniz balık suyunu tel süzgeçten tahta  kaşıkla bastırarak geçirin. Bundan 5 su bardağı alıp margarin ve un ile bir beşamel salçası yapın. Küçük karidesleri ayıklayın, çok küçük parçalara kesip tereyağında kavurun, yumuşadıklan zaman çok ince bir tel süzgeçten tahta  kaşıkla bastırarak geçirin, oluşan karides peltesini beşamel salçasına ilave edin. Büyük karidesleri tuzlu ve sirkeli suda haşlayıp ayıklayın. Fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın, içine balık filetolarını dizin, üstüne mantar, midye ve karidesleri koyun, arzu ederseniz filetoların iki ucunu birleştirip bir dolma şekline. Üzerine beşamel sos döküp fırında pişirin.

Karidesli Balık Graten tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Karidesli Dil Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Karidesli Dil Balığı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Karidesli Dil Balığı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Karidesli Dil Balığı nasıl hazırlanır, Karidesli Dil Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Karidesli Dil Balığı için Malzemeler:

40 gr un maydanoz 100 gr mantar 40 gr tereyağ 1/2  kg karides 3 çay  fincanı su 4  adet dil balığı 1 çay  fincanı krema 1 çay  fincanı beyaz şarap 1 çorba  kaşık elma sirkesi tuz

Karidesli Dil Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın. Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.

tarifi-7.jpgtarifi-9.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡