Karidesli Biber Dolması tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Karidesli Biber Dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Biber Dolması Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karidesli Biber Dolması nasıl hazırlanır, Karidesli Biber Dolması yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karidesli Biber Dolması için Malzemeler:
½ kg karides 4 adet dolmalık kırmızı biber 1 bardak süt 1 kaşık un 1 kaşık margarin 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık sirke 1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri tuz
Karidesli Biber Dolması Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri sirkeli su ile haşlayıp(10dk) suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Biberleri ise közleyin, soğuk suya tutarak onların da kabuklarını soyun. Bir kap içinde margarini eritin, unu kavurun rengi dönünce de sütü ilave edin kısık ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını alınca ocaktan indirip peynir, karides ve baharat ekleyin. Bunları karıştırarak iyice birbirine yedirin. Biberlerin ortalarını karnıyarık gibi açın; buraya iç harcını pay edin. Biberleri fırın kabına dizin. Bir fırça kullanarak üzerlerine zeytinyağı sürün, 1 fincan suyu kabın içine dökün ardından 160-170derecede 15dk kızartın.
Karidesli Biber Dolması 2. tarifi
Karidesli Biber Dolması için Malzemeler:
½ kg karides 4 adet dolmalık kırmızı biber 1 bardak süt 1 kaşık un 1 kaşık margarin 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık sirke 1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri tuz
Karidesli Biber Dolması Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri sirkeli su ile haşlayıp(10dk) suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Biberleri ise közleyin, soğuk suya tutarak onların da kabuklarını soyun. Bir kap içinde margarini eritin, unu kavurun rengi dönünce de sütü ilave edin kısık ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını alınca ocaktan indirip peynir, karides ve baharat ekleyin. Bunları karıştırarak iyice birbirine yedirin. Biberlerin ortalarını karnıyarık gibi açın; buraya iç harcını pay edin. Biberleri fırın kabına dizin. Bir fırça kullanarak üzerlerine zeytinyağı sürün, 1 fincan suyu kabın içine dökün ardından 160-170derecede 15dk kızartın.