Karnabahar Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?
Karnabahar Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karnabahar Çorbası nasıl hazırlanır, Karnabahar Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karnabahar Çorbası
Karnabahar Çorbası için Malzemeler:
1 kg karnabahar 150 gr kereviz 2 adet yumurta sarısı 4 kaşık margarin 1 kaşık un ¾ bardak süt 8 bardak et suyu tuz
Karnabahar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sebzeleri doğrayıp bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ardından suyunu süzüp sebzelerini ayırın. Ayrı bir tencerede yağı kızdırıp bu sebzeleri içine atın ve kavurun. Kıvamı gelince et suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Yumurta sarılarını süt ile çırpın. Bu karışımı kaynayan çorbaya gezdirin; 1taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Arzu ederseniz terbiyeyi katmadan önce sebzeleri iri delikli bir kevgirden geçirip posasını ezebilirsiniz.
Karnabahar Çorbası
Karnabahar Çorbası için Malzemeler:
1 adet karnabahar 1 yemek kaşığı tereyağı 2 kahve fincanı un 1 bardak süt Yarım limon suyu 1 kutu krema Yeterince tuz, karabiber
Karnabahar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine ayrılır. 3-4 çiçek ayrılıp geri kalanı doğranır. Kaynamakta olan 6 su bardağı suya atılır. 15 dakika kadar kaynatılır. Diğer tarafta yağ eritilir. Azar azar un ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt eklenir. 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır. Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekrar kaynaması için ateşin altı yakılır. Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır. 10-15 dakika da bu şekilde pişirilir. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha önceden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır. 5 dakika kadar da bu şekilde haşlanır ve ara sıra karıştırılır. Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.