Kayısı Reçelli Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Kayısı Reçelli Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Reçelli Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bugün sizlerle Kayısı Reçelli Kurabiye nasıl hazırlanır, Kayısı Reçelli Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kayısı Reçelli Kurabiye için Malzemeler:
3 adet yumurta 3 kaşık tereyağı 6 kaşık kayısı reçeli ½ bardak pudra şekeri 2 bardak un 1 bardak kıyılmış badem
Kayısı Reçelli Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Erimiş tereyağı ile şekeri çırpın içine badem, yumurta sarısı ve unu ilave edip hamur yapın. Bu hamuru elinizle yuvarlayıp ortasına parmağınızla bastırarak boşluk açın ve yağlanmış tepsiye dizin. Açtığınız boşluklara kayısı reçelinden pay edin. En sona da kar ettiğiniz yumurta aklarından sürün ve 160 derecede pişirin.
Yemek Tarifleri