Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kaymaklı bulgur pilavı
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Kaymaklı bulgur pilavı yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Kaymaklı bulgur pilavı İşte tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Kaymaklı bulgur pilavı yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Kaymaklı bulgur pilavı İşte tarifi
Kaymaklı Bulgur Pilavı Malzemeleri
✔ 2 yemek kaşığı tereyağı
✔1 adet orta boy soğan – iri yemeklik doğranmış
✔1 yemek kaşığı domates salçası
✔2 adet orta boy domates
✔2 su bardağı pilavlık bulgur
✔2 su bardağı et suyu
✔1 su bardağı su
✔Tuz
✔Karabiber
Üzeri için Malzemeler
✔3 yemek kaşığı kaymak
YAPILIŞI
✏Bulgurları bol su ile yıkayın.
✏Soğanı yemeklik doğrayın.
✏Domatesin iç çekirdeklerini çıkartıp dış etli kısmını küçük küp doğrayın.
✏Tencereye tereyağını alın ve eritin.
✏Soğanı tencereye alın pembeleşinceye kadar kavurun.
✏Salçaları ve domatesi ekleyin ve salçanın kokusu gidinceye kadar çevirin.
✏Bulgurları ilave edip, salçanın tamamen bulgura geçmesini sağlayın.
✏Tuz, karabiber, et suyu ve suyu ekleyin karıştırın ve kapağı kapatın.
✏Pilav tamamen suyunu çektiğinde kapağını açın, kaymağı ekleyin, karıştırın ve demlenmeye bırakın.