Kaymaklı Karides tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kaymaklı Karides Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Karides nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Karides Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Kaymaklı Karides tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kaymaklı Karides Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Kaymaklı Karides nasıl hazırlanır, Kaymaklı Karides yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kaymaklı Karides için Malzemeler:

30 adet karides 3 adet soğan 1 kaşık salça 10 adet mantar 1 fincan sirke 1 bardak et suyu 5 kaşık beyaz şarap 4 kaşık tereyağı 3 kaşık zeytinyağı kaymak tuz

Kaymaklı Karides Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Karidesleri sirkeli ve tuzlu suda haşlayıp süzün, soğanları kıyın. Zeytinyağını ve tereyağını kızdırın önce soğanı ardından karidesleri en sona mantarları kavurun. Hepsi sote olunca salçayı karıştırın, tuzunu baharatını ayarlayın, şarabı katın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaymağı bir çatal kullanarak iyice ezin ve et suyuyla birlikte boza olana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvamı gelince bunu da tavaya ekleyin, kısık ateşte yemek koyulaşana kadar pişirin.

Kaymaklı Karides tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kaymaklı Karides Nasıl Yapılır?

Kefal Haşlama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kefal Haşlama Nasıl Yapılır?

Kefal Haşlama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Kefal Haşlama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kefal Haşlama nasıl hazırlanır, Kefal Haşlama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kefal Haşlama için Malzemeler:

1 kg kefal 3 adet havuç 1 adet kereviz 10 adet arpacık soğanı 2 adet patates 1 adet limon 1 kaşık un ½  bardak sıvıyağ maydanoz, tuz

Kefal Haşlama Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sebzeleri doğrayın, hepsini bol suda (yağı da katın)haşlayarak sularını süzün. Balıkları iyice temizleyin ve bir tepsiye dizin. Yarım  bardak suya limon tuz ve unu katıp çırpın. Balıklara önce pişen sebzeleri ardından bu terbiyeyi döküp ağzını kapatmadan pişirin. En sona kıyılmış maydanoz serpin.

tarifi-12.jpgtarifi-3.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡