Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir? Hadi 12:30
Hadi severlerin bugünki ipucu sorusu Instagram hasabından duyuruldu. Hadi'nin bugünki ipucu sorusu kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir? sorusunu oldu. 2 Kasım 12.30'da yapılacak olan Hadi yarışmasında ipucu sorusu
Hadi severlerin bugünki ipucu sorusu Instagram hasabından duyuruldu. Hadi'nin bugünki ipucu sorusu kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir? sorusunu oldu. 2 Kasım 12.30'da yapılacak olan Hadi yarışmasında ipucu sorusu yarışmacılar tarafından merak edilip araştırılmaya başladı. Peki Hadi'cilerin merakla aradığı Hadi ipıcı sorusunun cevabı ne? Hadi ipucu sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz.
HADİ 2 KASIM İPUCU SORUSU VE CEVABI
Hadi ipucu sorusu :Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir?
Hadi İpucu sorusunun cevabı:Bulgur
BULGURUN FAYDALARI
Bulgur B1 vitamini açısından zengin olup sindirim ve sinir sisteminin korunmasında ve çalışmasında yardımcı olmaktadır. Bağırsakların çalışmalarını düzenleyerek kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca bağırsak kanseri ile savaşan en etkili besin maddelerinden birisidir. Hamileler ile gelişim çağındaki çocukların sık sık bulgur tüketmesi tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni folik asit içermesidir, bu da zeka gelişimi üzerindeki olumlu etkileridir. Böbrek hastalarının bulguru kontrollü olarak tüketmesi gerekmektedir. İçeriğindeki besin öğelerinden bazıları böbrek hastalarında böbrekleri yorucu etki yapabilmektedir.
Bu nedenle de sıklıkla tüketilmesi konusunda uzman hekime danışılması sağlık açısından önem arz etmektedir. Hemen hemen tüm hastalıkların çaresi doğada doğal besin kaynaklarında bulunmaktadır. Ancak bu besin kaynaklarının ne şekilde ve nasıl tüketilebileceği konularında ise yan etkisi olmaması ve en verimli şekilde yararlanabilmek adına uzmanlara danışılması gerekmektedir. Ancak herhangi bir rahatsızlığı ya da alerjisi olmayanlarında tüketimlerinde aşırıya kaçmamaları faydalı olacaktır ki her şeyin fazlasının bir süre sonra sağlığı tehdit eder durumlara neden olabildiği bilinmektedir. Mide rahatsızlığı olanlarda ekşime, mide yanması gibi sorunlar ile karşılaşılmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle aralıklar ile tüketilmesi midenin çok yorulmaması adına yararlı olacaktır.
Bulgurun Sindirim ve Sinir Sistemine Faydaları: B vitamini hem sinir sistemi hem de sindirim sistemi açısından büyük önem taşımaktadır ki bulgur B12 vitamini hariç tüm B vitaminlerini barındırmaktadır. Özellikle B1 vitamini sindirim sistemini güçlendirerek mideye yardımcı olmaktadır. Bağırsakların çalışmalarının daha düzenli olmasını sağlamakla beraber kanser olasılığının da önüne geçer. Bağırsak kanseri hastalarının düzenli olarak bulgur tüketmeleri tavsiye edilmektedir ki hastalıktan korunmada hem de hastalığın tedavi edilmesi sürecinde etkili olmaktadır.
Bulgurun Şeker Hastalığına Faydası: Bulgur uzun süre tokluk hissi vermesi ve kana yavaş karışması nedeni ile kilo vermek isteyenler ile şeker hastaları tarafından sık sık tüketilmelidir. Sadece bulgur pilavı olarak değil kısır ya da salatalarda kullanılarak da tüketilebilir.
Bulgurun Kalp ve Damar Sağlığına Faydaları: Yüksek oranda lif içeren bulgur kan şekerindeki ani yükseliş ve inişlerin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Düzenli olarak bulgur tüketilmesi kan şekerinin kontrolde kalmasını sağlayabilmektedir. Ayrıca kötü kolesterolün yükselmesini de engelleyerek damar sağlığının korunmasını sağlar. Bu sayede hem kalbe hem de beyine giden damarları tıkanmalara karşı korur. Böylece kalp krizi riskini ve beyin kanaması riskini azaltmaktadır.
Hamilelik Döneminde Bulgur: Bulgur folik asit içermektedir. Folik asitin en önemli özelliği anne karnındaki bebek sağlığı için de faydalı olmasıdır. Hamilelik döneminde bulgur tüketilmesi bebeklerin zeka gelişimine yardımcı olur. Aynı zamanda anne sağlığını korumaya yardımcı olur.