Kefal Pilaki tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kefal Pilaki Nasıl Yapılır?
Kefal Pilaki nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kefal Pilaki Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kefal Pilaki nasıl hazırlanır, Kefal Pilaki yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kefal Pilaki için Malzemeler:
1.200 gr ayva 600 gr toz şeker karanfil
Kefal Pilaki Yemek Tarifi Hazırlanışı:
2 kg kefal balığı 250 gr zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 su bardağı su l adet sarımsak 5 adet patates 5 adet domates 2 adet kereviz 2 adet soğan 5 adet havuç 1 adet limon karabiber kekik tuz Soğanları temizleyip, piyaz olarak kesin, sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağ ile beraber tencerede 15 dakika kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin, tuz ve biber koyup havuçlar pişinceye dek kaynatın. Patatesleri soyup, küçük küçük doğrayın ve havuçların üzerine koyun. Buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık, kabuklarınını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız domates, halka halka kestiğiniz limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarım saat kaynatın ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Kılıç Balığı Haşlama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Kılıç Balığı Haşlama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kılıç Balığı Haşlama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kılıç Balığı Haşlama nasıl hazırlanır, Kılıç Balığı Haşlama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kılıç Balığı Haşlama için Malzemeler:
1 kg kılıç balığı 3 bardak su 3 kaşık sirke tuz
Kılıç Balığı Haşlama Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balığı yıkayıp dilimleyin. Bir tencereye soğuk suyu koyun, doğradığınız balığı da içine katın. Sirkeyi ve az da tuz koyup kaynatmaya başlayın. Su kaynadığı zaman fazla tutmadan altını en kısık ayara getirin ve balık yumuşayana kadar o şekil pişirin. Sonra da suyundan arındırarak tabağa koyun.