Kemal Paşa Tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kemal Paşa Tatlısı

Kemal Paşa Tatlısı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü tatlısı belli oldu. Kemal Paşa Tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi..

Kemal Paşa Tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kemal Paşa Tatlısı

Gelinim Mutfakta'da haftanın son gününde gelinler Kemal Paşa Tatlısı yapacak. Gelinlerin yapacağı Kemal Paşa Tatlısı ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 24 Nisan Cuma Kemal Paşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet
  • yumurta
  • 1 çay bardağı
  • sıvı yağ
  • 1 çay bardağı
  • yoğurt
  • 1 su bardağı
  • irmik
  • 1 paket
  • vanilya
  • 1 paket
  • kabartma tozu
  • 1 su bardağı
  • un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı
  • su
  • 3 su bardağı
  • toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı
  • limon suyu

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın.

Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.

Unu da azar azar ilave ederek karıştırın

Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.

180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.

Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin.

Şerbetini  çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyet olsun.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡