Kılıç Balığı Şişi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kılıç Balığı Şişi Nasıl Yapılır?
Kılıç Balığı Şişi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kılıç Balığı Şişi Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kılıç Balığı Şişi nasıl hazırlanır, Kılıç Balığı Şişi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kılıç Balığı Şişi için Malzemeler:
1 kg kılıç balığı 2 adet limon ½ bardak zeytinyağı domates 1 bardak domates suyu 10 adet defneyaprağı maydanoz tuz karabiber
Kılıç Balığı Şişi Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balığı iri parçalara ayırın. Zeytinyağını, domates suyu, limon, tuz ve baharat ile çırpın. Limon ve domatesi dilimlere ayırın. Hazırladığınız sos ile balıkları harmanlayıp şişlere dizin. Aralara limon ve domates dilimleri de dizin; ızgarada çevirerek pişirin.
Kılıç Şiş tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kılıç Şiş Nasıl Yapılır?
Kılıç Şiş nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kılıç Şiş Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kılıç Şiş nasıl hazırlanır, Kılıç Şiş yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kılıç Şiş için Malzemeler:
1 kg kılıç balığı filetosu Yarım çay kaşığı toz karabiber Yarım çorba kaşığı domates salçası Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım rendelenmiş kuru soğan 1 çorba kaşığı limon suyu 1 dilimlenmiş limon 1 diş sarmısak, dövülmüş 15 defne yaprağı, küçük boy 2.5 çarliston biberi 2.5 defne yaprağı 2 domates 5 kişilik
Kılıç Şiş Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini ayıklayın. Çarliston biberi dilimleyin. Balıkları bir kap içine yerleştirin. Marinat malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırıp, 20 dakika kadar bekletin. Metal şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin. Şişlere geçirme işlemi bitince, marinat malzemesinin kalanını da üzerine dökerek 5 dakika kadar bekletin. Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın. Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz. Pişen balıkları 1/2 limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz.
Kılıç Şiş 2. tarif
Kılıç Şiş için Malzemeler:
kılıç balığı domates limon domates suyu sıvıyağ tuz maydanoz
Kılıç Şiş Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kılıç balığını yıkayıp iri parçalara ayırın. Üzerine domates suyu, sıvıyağ, limon ve tuz gezdirerek bu sosta karıştırın. Domatesi ve limonu dilimleyin ve sıra sıra şişe dizin. Orta ateşte ızgarada pişirin. Yanında maydanoz ile servis edin.