Kırık Belli Börek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kırık Belli Börek Nasıl Yapılır?
Kırık Belli Börek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kırık Belli Börek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kırık Belli Börek nasıl hazırlanır, Kırık Belli Börek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kırık Belli Börek için Malzemeler:
1 bardak erimiş margarin 3 kaşık sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1fincan sirke 1 kaşık şeker tuz 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta sarısı alabildiğine un İçi: 200 gr beyaz peynir 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ½ demet maydanoz ½ çay kaşığı kabartma tozu tuz
Kırık Belli Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğuyan margarini sıvıyağ, süt, yoğurt ve sirke ile birlikte bir kaba alın. Şekeri ekleyin, eriyene kadar karıştırın. Bir miktar unu eledikten sonrada kabartma tozu ile karıştırın ve kaptaki karışıma azar azar yedirerek hamur yapın. İcap ederse daha un katabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 30dk bekletin bu arada içi hazırlayın: peynirleri kıyın ve bir kapta birleştirin. Maydanozu çok ince kıyarak onu da peynirlere karıştırın. Buraya çok az da tuz serpin. Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıp açın ve için bir kısmını yayın; ardından rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğerine de aynı işlemi yaptıktan sonra bir bıçak ile üzerlerine 2parmak aralıkla kesikler atın.(ayırmadan) yumurta sarısını sürdükten sonra da 170dereceli fırında kızartın.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!