Kıymalı Ay Çöreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kıymalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?
Kıymalı Ay Çöreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Ay Çöreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kıymalı Ay Çöreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Ay Çöreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kıymalı Ay Çöreği için Malzemeler:
İç malzemesi: 200 gr kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay karabiber Hamuru: 3 adet patates 200 gr oda sıcaklığında margarin 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartmatozu 4.5 su bardağı un
Kıymalı Ay Çöreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine 200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartmatozu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4’e bölün. Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin. 175 derece fırında 20-30 dak pişirin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!