Kıymalı Patatesli Kol Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Kıymalı Patatesli Kol Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Patatesli Kol Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kıymalı Patatesli Kol Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Patatesli Kol Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kıymalı Patatesli Kol Böreği için Malzemeler:
4 bardak un 2 kaşık sıvıyağ 1 tatlı k. tuz su İç harcı için: 1 adet büyük boy patates 4 adet soğan 300gr. kıyma 1 tutam maydanoz tuz, karabiber sıvıyağ Üzeri için: 1 adet yumurta
Kıymalı Patatesli Kol Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyip bir kaba koyun; üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin, karıştırın; 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve ılık su katarak hamur malzemesini karıştırın. Harcı için patatesi haşlayın, soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavada az yağda soğanları kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra buraya kıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesi rendeleyin, tavaya katıp kavurmaya devam edin. Patatesler de kavrulunca tuzunu ayarlayıp kıyılmış maydanoz ekleyerek ocaktan indirin. Hamuru merdane ile geniş olarak açın. Hamurun üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün, elinizle iyice açın. Karşılıklı iki ucunu içe doğru biraz kapatın. Ilınan harcı 2 ye bölün, bir kısmını hamura ilave edin ve hamurun yarısına kadar rulo yapıp sarın. Diğer kalan hamurun içine de kalan harcı ilave edin ve sarıp rulo yapın. Kol böreğini toplama 4 parçaya bölün. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!