Kıymalı Pirinç Köftesi Tarifi | Nasıl Yapılır?
Kıymalı pirinç köftesinin yapılışıPirinci üzerini örtecek kadar tuzlu sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp iyice süzülür...
Köfte mutfağımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Kıymanın çok farklı şekilde kızartılmasıyla ortaya çıkar.Türkiye ’nin her bölgesinin hatta hemen hemen her ilinin kendine has köftesi vardır. Yaklaşık 300 e yakın köfte çeşidi olduğu da söylenir. Köfte kendine has bir yemek olduğu gibi yemeklerin içerinde de kullanılır. Bir iki köfteli yemek tarifleri verecek olursak.
Hazırlama süresi: 25 dk
Pişirme süresi: 20 dk
Kıymalı pirinç köftesi için malzemeler
250 gr pirinç
150 gr kıyma
2 yumurta
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 soğan
15 gr tereyağı
1 yumurta akı
Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Kıymalı pirinç köftesinin yapılışı
Pirinci üzerini örtecek kadar tuzlu sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp iyice süzülür.
Ilınmaya bırakın.
2 yumurta ve 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırılır.
Geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakılır.
Soğan soyulup doğranır.
15 gr tereyağı tavada eritilip soğan ve kıyma sotelenir.
1 tutam tuz serpip ılınmaya bırakılır, 1 kaşık pirinçli karışımı avucunuza alıp yuvarlanır ve ortasına parmakla bastırıp çukur yapılır.
İçine kıyma harcı ilave edilir.
Tekrar yuvarlanıp hafifçe yassılaştırılır.
Pirinç köftelerini sırayla çırpılmış 1 yumurta akı ve yarım su bardağı galeta ununa bulanır.
Yağı tavada kızdırıp köfteler kızartılır.
Kâğıt havlu üzerine alınıp fazla yağı çektirilerek servis yapılır. Kıymalı pirinç köftesi hazır, afiyet olsun…