Kıymalı Su Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kıymalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Kıymalı Su Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Su Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Kıymalı Su Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kıymalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Kıymalı Su Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Su Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Kıymalı Su Böreği için Malzemeler:


7fincan un 3 adet yumurta 2fincan nişasta ¾ fincan ılık su 200 gr yağsız kıyma 120 gr margarin 2 kaşık sıvıyağ 3 adet soğan ½ demet maydanoz 3lt sıcak su tuz


Kıymalı Su Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu eleyerek ortasını açın: yumurta, nişasta, su ve 1tatlı kaşığı tuz katarak yoğurun. Hamuru 8-9 parçaya ayırarak 30dk dinlendirin. Zamanı dolunca bu parçaları unlanmış zemin üzerinde önce merdane ile tabak kadar açın; ardından oklava ile yuvarlaya yuvarlaya büyütün. Yufkalardan birini kullanacağınız tepsinin iki katı; diğerlerini ise tepsiden üç parmak büyüklüğünde açın. En büyük yufkayı yağlanmış tepsiye serin ve kenarlarını taşık biçimde bırakın. 3lt suyu bir tencerede kaynatıp tuzunu ayarlayın, diğer yufkaları bu suyun içinde tek tek birer dk haşlayıp soğuk su dolu başka bir tencereye atın. Ardından tekrar tek tek çıkartarak tepsiye dizin.(Tepsiye dizerken yufkaların üzerine erittiğiniz 80 gr margarin+2 kaşık sıvıyağ bir fırça ile sürülür ve buruşuk olarak tepsiye yayılır) Soğanları kıyın, 30 gr yağda kavurun, soğanlar ölünce buraya kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekince ocaktan alın. 1çay kaşığı tuz ve kıyılmış maydanoz serpip karıştırın. Hazırladığınız harcı tepsiye eşit miktarda yayın ve yufkanın açıkta kalan kısımlarını üzerine geri kapatın. (yanlardan taşan hamurlar kıymanın üzerine kapatılır) kalan yağı da erittikten sonra en üste sürün 160-170derecede kızartın. Başka bir tepsiyle ters yüz ederek servise sunun.
Kıymalı su böreği


Kıymalı su böreği için Malzemeler:


6 yumurta, tuz, aldığı kadar un, 250   gr kıyma, 1 baş kuru soğan, 8-10 dal maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, 150  gr tereyağı.


Kıymalı su böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


6 yumurtayı hamur yoğurma kabına koyup tuzu ekleyin ve çırpma teliyle biraz çırpıp aldığı kadar un ilavesiyle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin. Kıymayı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. 1 baş kuru soğanı çok ince doğrayıp ilave edin. 5 dakika kadar bu şekilde kavurun. Altını kapatıp tuzunu, maydanozunu ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Hamuru 7-8 bezeye ayırın. İlk açtığınız bezeyi yağlanmış tepsiye serin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün. Bir bezeyi ayırıp diğer yufkaları açın. Açtığınız yufkaları aralarına bez sermek suretiyle üst üste dizin ve tüm yufkaları açana kadar nemlerini çekmelerini sağlayın. Bir tencereye soğuk su koyup kaynamaya bırakın. Derin bir kâseye de soğuk su koyup bekletin. Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı tuz atın ve açtığınız yufkaların her birini dörde bölüp tek tek her parçayı bir ucundan kaynar suya daldırmak suretiyle (yaprak gibi) haşlayın, haşladığınız parçayı soğuk suya atın. Soğuk suya koyduğunuz yufkaları bir süzgecin içine alın. Bütün yufkaları bu şekilde haşladıktan sonra sıra sıra aralarına yağ sürmek suretiyle tepsiye dizin. Tam ortaya gelince içini koyun. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde dizin. En son kalan bezeyi de incecik açıp tepsinin üzerine serin. Onun üzerini de tereyağıyla yağlayın. (Dilerseniz bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz.) Aynı gün servis yapılacaksa üzerine yumurta sürmeden, önceden ısınmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-6.jpgtarifi-8.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡