Kıymalı Tepsi Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Kıymalı Tepsi Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kıymalı Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Tepsi Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kıymalı Tepsi Böreği için Malzemeler:
2 bardak un 3 adet yumurta 200 gr kıyma 1 paket margarin ılık su tuz
Kıymalı Tepsi Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Margarini eritin. Unun ortasını açın ve 1 adet yumurta, ılık su 50 gr erimiş margarin katarak yoğurun. Tuzunu ayarlayıp 20dk dinlendirin. Kıymayı az yağda kavurun. Ardından bezelere ayırdığınız hamuru merdaneyle açın. Yağladığınız tepsiye serin üzerine kıymayı yayın ve diğer parçaları da aynı düzen tamamlayın. Kenarlarına bastırarak yapıştırın. En son yumurta sarısı sürerek 170derecede kızarana kadar pişirin.
Kıymalı Tepsi Böreği 2. TARİFİ
Kıymalı Tepsi Böreği için Malzemeler:
500 gr yufka 100 gr margarin 5 kaşık sıvıyağ 3 adet yumurta 150 gr kıyma 3 adet soğan 1 kaşık çamfıstığı karabiber tuz
Kıymalı Tepsi Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sıvıyağı bir kapta kızdırıp yumurtaları kırın az pişirip ocaktan indirin. Margarini eritin, yarısı ile tepsiyi yağlayarak yufkalardan birini yayın. Kalan yağda soğanı öldürüp kıymayı ilave edin. Suyunu salıp çekince tuz ve biber serperek ocaktan alın. Küçük bir tava içinde bir kaşık sıvıyağ ile fıstıkları kavurun, kıymanın içine karıştırın. Yaydığınız yufkaya yumurtalı yağdan pay ederek yufkaların yarısını tepsiye döşeyin. Yarısına gelince de kıymalı harcın hepsini yayın. Kalan yufkaları da aynı bir yufka, bir yumurtalı yağ olmak üzere tamamlayın. Tepsiden taşan yufkaları üzerine kapatabilirsiniz. 170derecede kızartın, dilimleyerek servis edin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!