Kolay Açma Tarifi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kolay Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Kolay Açma Tarifi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Açma Tarifi Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Kolay Açma Tarifi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kolay Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Kolay Açma Tarifi nasıl hazırlanır, Kolay Açma Tarifi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


KOLAY AÇMA TARİFİ için Malzemeler:


2 BARDAK SIVI YAĞ 4 BARDAK ILIK SU 1,5 YAŞ MAYA 1YEMEK KAŞIĞI TUZ 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER 2 YUMURTA aldıgı kadar un


KOLAY AÇMA TARİFİ Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Geniş bir kaba önce yağımızı ılık suyumuzu mayayı ve şekeri alalım yavaş yavaş maya eryinceye kadar karıştıralım. daha sonra tuzu va unumuzu ekleyelim kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. sonra hamurumuzu temiz bir poşete koyalım güneşe yada sıcak bir yere koyalım hamuru yarım saat bekletip şişince tepsiyi yağlayıp hamurumuzun içine isteğe bağlı peynir patates koyabilirsiniz isterseniz açma şekli verip 10 dk da tepside bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp 170derecede pişirelim.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-10.jpgtarifi-3.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡