Kolay Tulumba Tarifi | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Kolay Tulumba tarifi ve Kolay Tulumba yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…

Kolay Tulumba Tarifi | Nasıl Yapılır?

Kolay Tulumba için gerekli Malzemeler

400 ml su

4 çay bardağı un

Yarım yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

3 tane yumurta

Yarım çay kaşığı limon tuzu

5 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

4 çay bardağı su

10 yemek kaşığı şeker

Kolay Tulumba HAZIRLANIŞI TARİFİ

Geniş bir tencerenin içerisine 2 su bardağı suyu koyun ve kaynatın. Kaynamış olan suyun içerisine yağı ve limon tuzunu da ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Kaynamış olan bu karışımın içerisine yavaşça unu da ekleyin.

Karışımınız sarı bir renk alınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bekletin. Soğuyan karışımınızı tezgâhın üzerine alın ve 3 tane yumurtayı kırarak güzelce yedirin.

Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam eden. Bu sırada şerbetinizi de hazırlayın ve kaynatın. Soğumaya bırakın.

Bir tencerenin içerisine 5 su bardağı sıvı yağını koyun ve hamurlarınızı tulumba kalıbı yardımı ile sekil vererek yağın içerisine atın. Kızaran hamurlarınıza soğuyan şerbeti de dökerek servis edebilirsiniz.

tarifi-3.jpgtarifi-10.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡