Koronavirüs döneminde balığa rağbet arttı!
Koronavirüsle mücadele sürecinde olduğumuz şu zamanda balığa talep arttı. Vatandaşların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için balık yediklerini açıklayan balıkçı esnafı, restoranların kapalı olması ve sokağa çıkma kısıtlamalarının da balığa talep yönünde büyük rol oynadığından bahsetti.
İstanbul Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı esnafı, koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu zamanda balık satışlarında artış olduğunu açıkladı.
Koronavirüs birçok sektörü olumsuz etkilerken, balık satışlarını arttırdı. İstanbul Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı esnafı, restoranların kapalı olması ve sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde balık satışlarında artış olduğunu söyledi.
Özellikle salgının yayılımında artış olduğu dönemde vatandaşların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek amacıyla omega-3 deposu olan balığa talebin arttığını belirten esnaflar, balık fiyatlarının da düştüğünü de belirtti. Öte yandan balık tezgahlarında somonun kilosu 35 TL, çipuranın kilosu 35 TL ve levrek ise kilosu 30 TL’den satılıyor. Balıkçı esnafları bugünlerde en fazla somon ve çipuranın ilgi gördüğünü belirtti.