Kraliçe Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kraliçe Böreği Nasıl Yapılır?
Kraliçe Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kraliçe Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kraliçe Böreği nasıl hazırlanır, Kraliçe Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kraliçe Böreği için Malzemeler:
3 bardak un 150 gr margarin 2 kaşık zeytinyağı 5 adet yumurta 1 bardak süt 150 gr gravyer peyniri 250 gr lor peyniri 250 gr sosis karabiber tuz
Kraliçe Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyip 2 kaşık ayırın, kalanının ise ortasını açın. Buraya: 125 gr oda sıcaklığındaki margarin, 1 adet yumurta, 1kahve kaşığı tuz katın. Ilık su ilave ederek yoğurun, hazırladığınız hamurun üzerini ıslak bez ile örtün ve buzdolabında 30dk dinlendirin. Sosisleri makineden geçirin, kıyma olsunlar, gravyer peyniri küp şeklinde doğrayın. Kalan margarin ile 2 kaşık zeytinyağını bir tavada kızdırın, kıydığınız sosisleri burada hafif sote edin. Ayırdığınız unu bir kaseye koyun: kalan yumurtaların sarılarını buraya katın, beyazları ayrı bir kapta dursun. Yumurta ve unu birbirine iyice yedirip yavaşça ılık sütü katın ve çırpmaya devam edin. Bu karışıma çatal ile ezdiğiniz lor peynirini, tuz ve karabiberi de ilave edin. Ayırdığınız yumurta aklarını da bulunduğu kap içinde kar edip yavaşça karışıma yedirin. Dolapta dinlendirdiğiniz hamuru, unlu zeminde kullanacağınız tepsinin kenarlarını da kaplayacak ayarda açın ve yağladığınız tepsiye yayın. Üstüne sosisli harcı dağıtın, onunda üzerine gravyer peynirini, en sona da yumurtalı karışımı dökün. Tepsiden taşan kısımları üzerine kapatıp 160-170derecede 30dk pişirin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!