Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi Nasıl Yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi nasıl hazırlanır, Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi için Malzemeler:
1 adet portakalın kabuğu 1 adet limonun kabuğu 140 gr tereyağı 150 gr toz şeker 200 gr un 80 gr bitter çikolata 2 yemek kaşığı kuru çay 1 adet yumurta
Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mutfak robotu içine ince portakal ve limon kabuğu konularak küçük parçalara bölünmesi sağlanır. Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağ eklenerek tekrar karıştırılır. Karışıma un, çay, ufak parçalara ayrılmış çikolata ve yumurta eklenerek homojen bir karışım saplanır. Kıvamı ele yapışacak şekilde olduğundan bir kaşık yardımıyla istenilen boyutlarda fırın tepsisine sıralanır. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Not:Eğer mutfak robotu kullanılmıyor ise portakal, limon kabukları ve çikolata ufak parçalara ayrılarak karışım mikser yardımı ile elde edilebilir. Ayrıca fırında 20 dakikanın üzerinde pişirilmemesi gerekmektedir.