Kremalı Mantarlı Tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kremalı Mantarlı Tavuk tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Kremalı Mantarlı Tavuk yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kremalı Mantarlı Tavuk nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Kremalı Mantarlı Tavuk yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kremalı Mantarlı Tavuk nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Kremalı Mantarlı Tavuk Malzemeleri
- 300 gram kadar tavuk göğsü
- 8 adet mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 paket krema
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp doğrayalım ve yağsız teflon tavada sotelemeye başlayalım.
Tavuklar suyunu salacak ve tekrar çekecektir.
Suyunu çektiği zaman sıvı yağ ilave edelim ve küp küp doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyelim.
Biraz soteledikten sonra doğradığımız biberleri ilave edelim ve biraz daha soteleyip doğranmış mantarları ekleyelim.
Mantarlar suyunu salıp çekince 1 kutu kremayı ekleyelim.
Kekik ve karabiber ekleyelim. Ben baharat seviyorum o yüzden bol kullanıyorum, siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler kremayı yavaş yavaş çekecektir, ben tamamen çekmeden kapatıyorum.
Altını kapatmadan önce tuz ilavesi yapıp karıştıralım.