Krep tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Krep Nasıl Yapılır?

Krep nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Krep Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Krep tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Krep Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Krep nasıl hazırlanır, Krep yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Krep için Malzemeler:


4  adet yumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 4 çorba kaşığı erimiş tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz yada şeker (isteğe göre)


Krep Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Tüm malzemeler iyice çırpılarak karıştırılır. Bir tavaya çok az yağ döküp kızdırdıktan sonra tavanın yüzünü kaplayacak kadar karışım dökün ve fazla kısık olmayan ateşte krepin bir yüzü kızarana kadar pişirin. Diğer yüzüde piştikten sonra servise hazırdır!


Krep 2. tarif


Krep için Malzemeler:


4 yumurta 2 su bardağı un 1su bardağı süt 1 su bardağı su 60  gr margarin (eritilmiş) 1 çay kaşığı tuz


Krep Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bütün malzeme pütürsüz bir şekilde çırpılır. Boza kıvamındaki hamurdan 1 kepçe alınarak yağsız olarak teflon tavaya dökülür. Tava eğilerek her tarafina eşit yayılır. Birkaç dakika altın sarısı olana kadar kızartılır. Çevrilir diğer yüzü de kızartılır.


 Krep 3. tarif


Krep için Malzemeler:


1  adet yumurta 1  paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un 6 su bardağı su (su miktrarı hamuru ne cok cıvık ne de katı yapacak şekilde isteğe göre de ayarlanabilir)


Krep Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bütün malzemeler güzelce karıştırılıp yağsız tavada, tavayı 2 veya 3 milim kaplayacak şekilde yayılır. Arkalı önlü pişirilip isteğe göre kavrulmuş kıymaya, peynire veya başka bir garnitüre sarılarak afiyetle yenir.


 Krep 4. tarif


KREP için Malzemeler:


1 SU BARDAGI SUT 1 SU BARDAGI UN 1 CAY KASIGI KABARTMA TOZU 1  ADET YUMURTA 1 TATLI KASIGI TUZ


KREP Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Malzemelerın hepsını bı kaba karıstırın,kabartma tozunu atmanızı ısterım cunkı kabarık kabarık oluyor yumusacık pofıdık oluyor .teflon tavada bırazcık margarınle ılk asmada yaglayın dıgerlerınde gerek yok bı kepce yardımıyla dokuyorsunuz ınce olması lezzetlı olmasını saglar .pazar gunlerı kahvaltıda yada cocuklarınıza her ogun yapabılecegıznız bır nevı hamur işi ,pıstıkten sonra ıcıne genelde cokokrem ,peynir,recelle,eslık edebılır .cayın yanında harıka oluyor tavsıye ederım


 Krep 5. tarif


krep için Malzemeler:


2  adet yumurta 2 su bardağından biraz az un 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz pişirmek için margarin veya sıvı yağ


krep Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi.jpgtarifi-6.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡