Külbastı Tarifi | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Külbastı tarifi ve Külbastı yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…

Külbastı Tarifi | Nasıl Yapılır?

Külbastı için gerekli Malzemeler:

Külbastıya uygun 1 kilogram et

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 çay bardağı su

4 diş sarımsak

4 yemek kaşığı sirke

5 yemek kaşığı tereyağı

2 sivribiber

Kekik

Pul biber

3 adet domates

Külbastı HAZIRLANIŞI TARİFİ

İlk önce etleri tuzlayın. Daha sonra ızgara ya da tavaya az miktarda yağ koyun. Yağ kızdıktan sonra da etleri koyun ve kızartın.

Etler kızardıktan sonra teker teker güvece yerleştirin.

Güvece konan etlere, karabiberi ve sirkeyi koyun.

1 çay bardağı suyu koyun ve 4 diş sarımsağı büyük parçalar halinde doğrayarak etlerin yanına serpiştirin.

En son tavada erittiğiniz tereyağını da güveçte bulunan etin üzerine boşaltın.

Bütün malzemeleri koyduktan sonra, güvecin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1 saat pişirmeye bırakın.Domatesleri ikiye bölün.

Külbastınız kısık ateşte pişerken, tost makinesinde biberleri ve ikiye böldüğünüz domatesleri közleyebilirsiniz.

Piştikten sonra sıcak bir şekilde, közlenmiş domates ve biberler ile servis edin. Külbastınız hazır. Afiyet olsun.

tarifi-2.jpgtarifi-9.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡