Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy paylaşmıştı! Dimes firmasından o ürün ile ilgili açıklama geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un DİMES markasıyla yaşadığı polemiğin ardından firma ürünü alıp geniş çaplı bir araştırma yapmıştı. İnceleme sonrasında DİMES firması kutudaki maddenin fabrika çıkışı sonrasında ambalajının zarar görmesi nedeniyle oluşan küf ve maya olduğunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy paylaşmıştı! Dimes firmasından o ürün ile ilgili açıklama geldi
 Video ve Yerel Haberler Editörü

Oğlunun içtiği DİMES markalı meyve suyun içinden çıkan mide bulandıran cismi sosyal medya takipçileriyle paylaşmasının ardından ülkede gündeme yerleşen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'a firmadan ürün ile ilgili açıklama geldi. Firma bu ürünün fabrikadan çıkmasının ardından ambalajının zarar görmesi nedeniyle oluşan küf ve maya olduğunu duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy marketten aldığı ve çocuğuna içirdiği elma suyunun tadındaki bozukluğu fark edince kutuyu kesip içerisine baktı. Kutuyu kestiğinde iğrenç bir görüntü ile karşılaştı. Ürünün son kullanma tarihine bir yıl kalmış olmasına rağmen içerisinden çıkan mide bulandıran görüntüyü kaydedip sosyal medya hesabında paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy paylaşmıştı! Dimes firmasından o ürün ile ilgili açıklama geldi

FİRMA KENDİSİNİ SAVUNDU

Olayın ardından DİMES firması sosyal medya üzerinden Ersoy'a bir cevap verip kendini savundu. Ersoy'un paylaştığı savunmada firma, taşıma ve depolama koşularında nadirde olsa gerçekleşebilen paket hasar görmesi ve hava alması sonucu gıdalarda olan bozulma olabileceğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy paylaşmıştı! Dimes firmasından o ürün ile ilgili açıklama geldi

ÜRÜN DETAYLICA İNCELENDİ

Sosyal medyadaki açıklamanın ardından geniş bir açıklama yayınlayan firma ürünün analiz edildiğini duyurdu. Fotoğrafta görülen maddenin küf ve maya olduğunu duyuran firma küfün ürünün fabrika çıkışı sonrasında ambalajının zarar görmesi nedeniyle oluştuğunu kaydetti. Durumun üretim sürecinden kaynaklanmadığını belirten firmanın açıklamasında  şu ifadelere yer verildi:

''Sayın tüketicimizin sosyal medya paylaşımlarıyla başlayan süreçte, kalite prosedürlerimiz doğrultusunda gerekli adımlar atılmış ve tüketicimizle iletişime geçilmiştir. Bu konuda yayınlanan haberlerle ilgili olarak, aşağıdaki bilgiler kamuoyu bilgisine sunulmaktadır.

Meyve suları zararlı mikroorganizmalardan arındırılmak için sadece pastörize edilir, koruyucu katkı maddesi kullanılmaz. Ambalajın açılması ya da lojistik ve depolama süreçlerinde bir sebeple darbeye maruz kalan ambalajın deforme olması, delik, hasar, sızıntı oluşması nedeniyle içerisine hava yani mikroorganizma girişine sebep olabilir. Böyle bir durumda meyve suyunda bu tür küflerin oluşması ürünün doğal bir ürün olmasına işaret eder. Bu durum meyvelerde kolaylıkla gözlemlenebileceği gibi meyve suyunda da gözlemlenir.

Uluslararası standartlara sahip üretim tesislerimizde; tüm kalite sistemlerimiz lezzetli, sağlıklı ve kaliteli üretimi sağlamak adına aşamalı kontrol noktalarına sahiptir ve sağlam lezzetli meyveleri hattımızda işlemek adına kurulmuştur. Karton ambalajlarımızın dolum hatları tamamen kapalı hatlardır, el değmeden milimetrik filtrelerden geçerek, yüzde 100 hijyenik koşullarda dolum yapılmaktadır.

Ürünler içindeki besini yiyerek küflenmeye sebebiyet verebilecek tüm zararlı mikroorganizmalar ısıl işlem pastörizasyon ile yok edilir. Koruyucu katkısız şekilde raf ömrü boyunca meyve suları bu şekilde tazeliğini korur. Üretim tamamladıktan sonra şahit numunelerimiz steril teste tabi tutulmakta bu bağlamda hatasız şekilde ürünlerin sevkine izin verilmektedir.

Tüketici şikayetlerini incelediğimizde milyonda 1,1 oranında; sevk sonrası ürünlerimizin ambalajları, lojistik süreçlerde ya da depolama alanlarında hasar alabilmekte ve hava ambalaj içerisine sızabilmektedir. Besleyici ve doğal ürünlerde hava ile temas sonucunda basit küf diye tabir edilen küf ve mantar oluşması beklenir.

Bu nedenle ambalajlarımızda son kullanma tarihinin ve besin değerlerinin yanı sıra, “Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 2 gün içerisinde tüketilmelidir”, “Ambalajı zarar görmüş, şişmiş ve sızdırmış ürünleri satın almayınız, tüketmeyiniz” ibarelerine yer veriyoruz ve tüketicilerimizi bilgilendiriyoruz.

Her tüketicimizde olduğu gibi burada belirtilen durumda da konu titizlikle ele alınmıştır. Tüketicimiz ile iletişime geçilmiş, prosedürümüz gereği şirketimiz bünyesinde görev yapan çalışanımız tarafından tüketicimizden bahsi geçen ürün teslim alınmış, yine tüketicimizin bilgisi dahilinde tesisimizde ilk mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yine prosedürümüz gereği, ilgili şahit numuneler, üretim, makina ve kalite kontrol kayıtları incelenmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy paylaşmıştı! Dimes firmasından o ürün ile ilgili açıklama geldi

Yapılan analize göre;

Şikayete konu ürün: “1712 IZ-M25” parti numaralı ve 17.06.2022 tavsiye edilen son tüketim tarihli litrelik %100 Elma Suyu ürünüdür.

Meyve suyu paketi: Tüketici tarafından açılmış ve kesilmiş olan ambalaj durum tespiti için laboratuvarımıza ulaşmıştır. Paketin kesilmiş olmasından ötürü ambalajda bütünlük analizi yapılamamış olmakla birlikte; tüketicimizin kamu ile paylaştığı fotoğraflarda görüldüğü ve bizlerin yaptığı detay analizlerde tespit ettiğimiz üzere ambalajın kapak kısmında deformasyon ve paketin alt kısımlarında ıslaklık vardır.

Ambalaj içerisinde yer alan madde: Laboratuvardaki ön mikroskop incelemesinde ambalaj içerisinde bulunan maddenin, paketin sızdırmazlığının bozulması sonucu hava alması nedeniyle oluşan basit küf olarak tabir edilen küf ve maya olduğu tespit edilmiştir.
Şikayete konu üründe “üretim kaynaklı” (yetersiz ısıl işlem uygulaması gibi) bir mikroorganizma üremesi söz konusu değildir. Zaten böyle bir durum vuku bulduğunda, üretim hattındaki tüm ürünler etkilenir ve bu problem kalite kontrol aşamalarında tespit edilir.

Üretim süreci değerlendirmesi: Tesisimizdeki üretim sürecimizin bir parçası olarak, tüm üretimlerde şahit ürün numuneleri alınmaktadır. Şikayete konu ürünün şahit numunelerinde mikrobiyolojik oluşum tespit edilmemiştir.

Bu kapsamda,
• İlgili üretim partisinde başka bir müşteri şikayeti olmaması
• Elimizdeki şahit numunelerde herhangi bir mikrobiyolojik üremeye ve analitik probleme rastlanmaması
• Şikayete konu olan ürünün ambalajında; kapak çevresinde darbe ve alt kısmında ıslaklık görünmesi
• Mikroskopta tespit edilen maya ve küfün hava teması sonucu oluşan tipte olması, üretimden kaynaklanabilecek ısıya dayanaklı bakterilerin şikayete konu olan üründe mevcut olmaması

Tespitleriyle;

Şikayete konu hadise, ürünün fabrika çıkışı sonrasında ambalajının zarar görmesi ve hava alması kaynaklı oluşmuş basit küf olarak tabir edilen küf ve mayadır. Yani ürünün; depolama, nakliye veya raflarda sergilenirken bulunduğu koşullardan kaynaklı ambalajının zarar görmesi ve hava alması sonucunda; yani üretimden kaynaklanmayan sebepler ile, fabrika sonrasında kontrolümüz dışında bir küflenme meydana gelmiştir.

Yurtiçi ve ihracat için yıllık yaklaşık 460 milyon paketlik üretimimizden, sadece milyonda 1,1 gibi çok düşük bir oranda tüketici şikayeti gerçekleşmektedir. Sorumlu bir şirket olmanın gereği ile her tüketicimizin şikayeti hassasiyetle incelemekte ve tüketicilerimize şeffaflıkla geri dönüş yapılmaktadır. Gıda sektöründe yer alan sorumlu bir kuruluş olarak tedarik zincirinde kaliteli ve etkin üretimi artıracak her adımı atmaya devam edeceğiz.

Ülkemizde yerli sermayenin en önemli temsilcilerinden olan DİMES, 60 yılı aşkın süredir sağlıklı gıdayı halkımıza ulaştırmak ve tarıma dayalı sanayinin kalkınması için hizmet vermektedir. Uluslararası ve ülkemizdeki tüm gıda standartlarına uygun şekilde üretilen DİMES ürünlerimiz, 100'den fazla ülkede güvenle tüketilmektedir. İlk günden bu yana ‘Çocuklarımıza içirmeyeceğimiz meyve suyunu üretmeyiz' ilkesiyle, topluma sorumlu bir firma olarak çalışmaya devam edeceğiz.''

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡