Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramına sayılı günler kala herkes Kurban Bayramı ne zaman, Kurban Bayramında kaç gün tatil olacak? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü sürecek. Binlerce memurun gözü tatilin 9 gün sürüp sürmeyeceği konusunda. Peki tatil kaç gün sürecek? Tatil planlar

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek? Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı ne zaman? Milyonlarca vatandaşın tatil rezervasyonu için Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağını araştırıyor. Peki Kurban Bayramı kaç gün sürecek? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? İşte merakla beklenen soruların cevabı..

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN

2018 yılı Kurban Bayramı tatilinin gelmesine biraz zaman var ancak bu yıl hafta sonları da eklenince 9 gün tatil yapılacağı öngörülüyor. 24 Ağustos'ta bitecek tatilin ardından, 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurular için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü (Yarım Gün)

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba günü

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe günü

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü olacak.

KURBAN BAYRAMI NASIL İDRAK EDİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre bayram gecelerini dua ve ibadetle ihya etmek, kaza namazı kılmak, kur’an okumak ve Allah Teâlâ’dan af ve mağfiret dilemeyle geçirmek gerekmektedir. Çünkü duaların makbul olduğu gecelerden birisi de bayram geceleridir. Nitekim Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

“Ramazan ve Kurban bayramı gecelerini, sevabını umarak ibadetle geçiren kimsenin kalbi, kalplerin öldüğü gün ölmez.”212

  • b) Bayram sabahı erken kalkarak yıkanıp temizlendikten sonra namaza gitmek.
  • c) Güzel koku sürünmek.
  • d) Temiz ve yeni elbise giyinmek.
  • e) Gücü yetiyorsa namaza yürüyerek gitmek.
  • f) Güler yüzlü ve sevinçli görünmek.
  • g) Yoksullara çokça sadaka vermek.
  • h) Bayram namazına giderken yolda tekbir getirmek.
  • i) Kurban kesecekse kurban etinden yiyinceye kadar oruç tutuyormuş gibi bir şey yiyip içmemek.
  • j) Kurban etinden iftar etmek. Çünkü Peygamberimiz böyle yaparlardı.
  • k) Çoluk çocuğuna bolluk göstermek

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur. Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

KURBAN KESMEK KİMLERE FARZDIR? KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir. Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

HANGİ HAYVANLAR KURBAN KESİLEBİLİR?

Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, organları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz. Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, memelerinin yarıdan daha azının olmaması, kurban edilmesine engel değildir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡