Lahmacun Nasıl Yapılır?
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 tutam maydanoz
- 500g kıyma
- 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
- 1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 su bardağı
İşte Masterchef'leri bile kıskandıran lahmacun tarifinin yapılışının detayları
Öncelikle başlamadan önce rondo makinesine çıkaralım. İç Harcı için parçalara ayırdığımız soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondo makinesinde doğrayalım. Arkasından sarımsak, domates salça ve maydanozu da ekleyerek doğramaya devam edelim.
Bu rondodan geçirdiğimiz ürünleri bir geniş bir kaseye alıp üzerine baharatları, tuzu ve son olarak kıymamızı ekleyerek güzelce bir yoğuralım. İyi bir kıvama geldiğini hissettiğinizde üzerini mümkünse streç filme kapatarak 30 dakika dinlendirin.
İç harcımızı 30 dakika beklerken bizde hamuru hazırlayabiliriz. Öncelikle geniş bir kap alalım. Unu kaba alalım. Ardından tuz ve şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım. Hamurun ortasına bir çukur açıp su dökelim. Yavaşça unu karıştıralım. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar güzel yoğuralım hamur prüssüz bir hale geldiğinde hamuru da dolaba 20 dakika boyunca dinlenmeye alalım.
20 dakika sonra hamurumuzu 4 parçaya bölüp, sonra her 4 parçayı da 3’e bölerek toplam 12 parça hamur çıkaralım. Hamurumuzu 25 26 cm olunca kadar oklava veya merdane yardımıyla güzelce açalım. Mümkün olduğunca ince açmaya özen gösterelim.
Açılan hamurumuza az önce hazırladığımız kıymadan 2 yemek kaşığı ekleyip güzelce yayalım. Lahmacunumuzu altında pişirme kağıdı ile birlikte ısıttığımız tavaya alalım, altı hafif kızarana kadar tavada pişirelim.
Daha sonra , ızgara ayarında maksimum derece getirdiğimiz fırında yaklaşık 250°C de kenarları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim. Fırından aldığımız lahmacunların üzerini temiz bir bez ile kapatalım. Böylece biz diğer bezeleri hazırlarken pişen lahmacunlarımız kurumayacaktır.
Lahmacunların pişirme süreleri kısa olduğu için biri pişerken diğerini hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır. Aynı zamanda her lahmacunda aynı pişirme kağıdını kullanabilirsiniz. Tüm lahmacunlarımızı bu şekilde pişirdikten sonra servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Lahmacun nedir?
Lahmacun, Türkiye'de ve Ortadoğu'da yaygın olarak yapılan bir çeşit pizza gibi yiyecektir. Özellikle İstanbul, Mersin ve Adana gibi şehirlerde popülerdir. Lahmacunun hamuru ince ve yumuşak olur ve içine kıyma, biber, soğan ve diğer baharatlar eklenir. Özellikle de pul biber ve kimyon sıkça kullanılır. Lahmacun, genellikle kızartılır ve taze olarak servis edilir.