Levrek Topları Pilaki tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Levrek Topları Pilaki nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Levrek Topları Pilaki Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Levrek Topları Pilaki tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Levrek Topları Pilaki nasıl hazırlanır, Levrek Topları Pilaki yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Levrek Topları Pilaki Tarifi için Malzemeler:

Levrek Topları İçin; 500 gr levrek fileto 1 yemek kaşığı rendelenmiş kök zencefil 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış nane 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kekik 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye 1 yaprak ince kıyılmış taze defne Tuz Karabiber Pilaki Malzemeleri için; 10 tane Arpacık soğan Yarım Kabak 1 Havuç 1 Patates Yarım Kereviz 5 Siyah zeytin 5 Çeri Domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı balık suyu 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yaprak taze adaçayı 1 yaprak kuru defne yaprağı Tuz

Levrek Topları Pilaki Tarifi Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Hazırlık Süresi: 25 dk. Pişirme Süresi: 25 dk. Levrek fileto bıçakla kebaplıkmış gibi kıyılır, tüm acınızı zavallı levrekten çıkartabilirsiniz. Sonra yukarıdaki levrek topları için yazılı olan malzemeler bir seferde eklenip elle yoğurulur. Ocağa küçük bir tencere konulup, içi su ile doldurulur. Levrek topları masa tenisi topu kadar büyüklüğe sahip olacak şekilde yuvarlanır ve su kaynadıktan sonra tencerede 3 dk kadar pişirilir. Sonrasında suyu süzülerek tencereden alınan levrek topları kenarda birazdan buluşacakları arkadaşlarını bekler. Bu sırada pilaki malzemeleri olan havuç, kereviz, patates ve kabak, küp şeklinde doğranır, arpacık soğanlarla birlikte levrek toplarının alındığı suya atılıp 5 dk haşlanır. Ardından geniş bir tavada pilaki malzemeleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında sotelenir, levrek topları eklenir. Sırayla zeytin, balık suyu, domates salçası, adaçayı ve defne yaprağı da eklendikten sonra fazla sarsmadan, yıpratmadan, ezilmelerine müsaade etmeden 2 dk karıştırılıp 3 dk. Boyunca orta ateşte pişmeye bırakılır. Derin ve geniş bir tabağa alıp fotoğraftaki gibi servis edebilirsiniz

bolge-gunden-balik-nasil-temizlenir-007.jpg

KOLAY BALIK TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

Balık yemeklerinin en zor aşaması bilindiği üzere temizlenmeleridir. Farklı çeşitte olan balık türleri için temizlik yöntemleri de farklılık göstermektedir. Hamsi gibi küçük balıkların temizliği kolay olsa da uzun süre uğraşılması gerekir. Bu sebeple balık temizlemenin püf noktaların bilerek temizlemek, bir an önce temizleme aşamasını tamamlayarak pişirme aşamasına geçilmeyi sağlar.

Hamsi ve palamut gibi küçük balıkların yanı sıra pulları olan büyük balıkların temizlenmesi daha zordur. Bu sebeple satın alınan balıkçıdan balıkları temizlemesini rica etmek mutfağı batırmadan büyük balık pişirmeye olanak sunacaktır.

Balık Temizlerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Balıkları alıp eve getirdikten sonra ne kadar kısa sürede temizlenirse o kadar kolay olacaktır. Taze iken tutması ve temizlemesi daha kolay olacağı için mutlaka bekletmeden temizleme işlemine başlanmalıdır. Ayrıca soğuk olan balıklar diriliklerini yitirmeyeceği için bir saat önce buzlukta bekletmekte balıkların daha hızlı ve kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır. Büyük balık temizlerken bıçak gibi kesici aletlere ihtiyaç olsa da küçük balıkları sade elle temizlemek mümkündür.

Lezzeti ile en çok sevilen balıklardan hamsiyi temizlerken ilk önce kafasını elle koparmak ve karnından itibaren açarak iç organlarını temizlemek pratik hamsi temizliği için yeterlidir. Yerken daha kolay olması ve kılçıkların ağıza gelmesini istemeyenler iç organları çıkardıktan sonra kılçığı tutarak aşağı doğru kılçık temizliğini de yapabilirler. Küçük ve kaygan olan balıkları temizlerken tutmakta güçlük çekiliyorsa eller bir miktar unlanarak temizleme işlemine devam edilebilir.

Pullu Balıkları Temizlemenin Püf Noktaları

Pullu balıkları temizlerken etrafa sıçrama olasılığı genellikle bu balıkların balıkçıdan temizletilip o şekilde alınmasına neden olmaktadır. Ancak pullu balıkları evde temizlemek de sanıldığı kadar zor değildir. Pulları balık yüzeyinden temizlemek için ilk ihtiyaç keskin bir bıçaktır. Etrafı kirletmeyecek şekilde balık temizlemek için ise ikinci ihtiyaç su dolu derin bir kaptır. Balığı suyun içinde temizlemek pulların su içinde kalmasını sağlayacağı için mutfağı kirletmeden pullu balık temizlemek mümkün olacaktır. İsteğe göre balık temizliğine kafa ve kuyruk temizliği ile devam edilebilir. Ancak piştikten sonra kılçık ile birlikte balık etinden

ayrılması daha kolay olacağı ve lezzet katacağı için kafa ve kuyruk kısmı tüketirken de temizlenebilir.

Pulsuz Balıkları Temizlemenin Püf Noktaları

Balık yemeyi seven ancak temizlenme işinden dolayı genelde dışarda balık yemeyi tercih edenler, balık temizlemenin püf noktaları ve daha ekonomik yönleri ile evde çok rahat bir şekilde balık tüketebilirler. İkinci bir alternatif balıkçıların temizlemesi olsa da küçük balıkları temizleyen balıkçı bulmak oldukça zordur. Bunun yerine evde bıçağa bile gerek kalmadan elle temizlemek çok daha kolay olacaktır. Önce başı koparıp ardından iç organları da temizledikten sonra bol suyla balıkları yıkamak yeterlidir. İsteğe göre balıkların tam temizlendiğinden emin olmak için tuzlu suda da bekletilebilir.

Balık Temizlemenin Pratik Yolları

Sıkça tüketilmesi önerilen balığı pratik bir şekilde temizlemeyi bilmek, balık temizleme işinin oldukça kolay ve zahmetsiz olmasını sağlayacaktır. Öncelikle her balığın kendine özgü temizleme yönteminin olduğu bilinmelidir. Balığın sadece karnının temizlenmesi çoğu zaman yeterli gelse de yerken daha kolay olması açısından kılçık ve başlarının da temizlenmesi gerekir. Bunun için balık temizlerken ilk olarak başın koparılması gerekir. Bu işlem küçük balıklar için geçerlidir. Büyük balıklarda temizleme işlemi genellikle pullarından arındırma işiyle başlamaktadır. Oda ısısında uzun süre bulunan balık yumuşayacağı için temizlerken mutlaka dağılmalar olacaktır. Bu nedenle dışardan aldıktan sonra bekletmeden hemen buzdolabına koyulmalı ve soğuk olarak temizlenmelidir.

tarifi-6.jpgtarifi-12.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡