Limonlu Tart tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Limonlu Tart Nasıl Yapılır?

Limonlu Tart nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tart Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Limonlu Tart tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Limonlu Tart Nasıl Yapılır?


Bugün sizlerle Limonlu Tart nasıl hazırlanır, Limonlu Tart yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Limonlu Tart için Malzemeler:


1  adet limon 2  adet yumurta 1 su bardağı un 2 çorbakaşığı su 2 çorbakaşığı tozşeker 1 su bardağı pudra şekeri 6.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı 5 çorbakaşığı margarin (ya da tereyağı) 10 Kişilik


Limonlu Tart Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Un ve yağı karıştırın. Toz şeker ve suyu katıp hamur haline getirin. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bir turta kabına koyup, yaklaşık 15 dakika pişirin. Bu arada yumurtaları pudra şekeriyle çırpın, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bu karışıma eritilmiş tereyağını kattıktan sonra pişmiş hamurun üstüne yayıp 15 dakika daha pişirin.


Limonlu Tart 2. tarifi


Limonlu Tart için Malzemeler:


3 bardak un, 2  bardak şeker, 3 adet yumurta, ½ çay bardağı süt, 125 gr margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 adet limon


Limonlu Tart Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Limonun suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin. Bunu; ½  bardak şeker, ½  bardak un, 3yumurta sarısı ve 2 bardak su ile muhallebi yapınız. Malzemenin kalanını kullanarak hamur yapınız. Ortası çukur olan kek kalıbını yağlayın hamuru döküp 170derece ısıda pişiriniz. Fırından çıkarttığınız tartı kalıptan ayırın ve orta kısmına hazırladığınız muhallebiyi dökünüz. Servis için hazırdır.


 Limonlu Tart 3. tarifi


Limonlu Tart  için Malzemeler:


iki  bardak un 2  adet yumurta 1  paket vanilya 1 su badağı toz şeker 1 çorba kaşığı yoğurt 150  gr margarin, eritilmiş Jöle malzemesi : 1/3 su bardağı mısır nişastası 1/4 su bardağı limon suyu 1  adet limonun redesi 3 yemek kaşığı yağ Üst malzemesi : 1 su bardağı şeker 3  adet yumurtanın akı


Limonlu Tart   Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, kaıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç  adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altı kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir  bardak şekerle çırptığınız üç  adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.


Limonlu Tart 4. tarifi


Limonlu Tart   için Malzemeler:


150  gr margarin 2 su bardağı un 6 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı kabartma tozu İç malzemesi : 2 çorba kaşığı margarin, eritilmiş 1 kahve kaşığı kabartma tozu 1.5 limon kabuğunun rendesi 1.5 su bardağı toz şeker 3  adet yumurta sarısı 1.5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 1.5 limonun suyu


Limonlu Tart   Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu eleyin, yağ, su ve kabartma tozu katıp hamuru hazırlayın ve yağladığınız bir tart kalıbına döşeyip, kenarlarını biraz yükseltin. İç malzemesini pütürsüz bir bulamaç haline getirin. Kar haline getirdiğiniz üç yumurta akını da bu bulamaça ilave edip, tümünü tart hamurunun içine boşaltın. Kalıbı soğuk fırına koyup, fırının sıcaklığını en yüksek dereceye getirin ve 40-45 dakika, üstü kahverengi kabuk gibi olana dek pişirin. Soğuduktan sonra üstüne bol pudra şekeri serpip servis yapın.


Limonlu Tart 5. tarifi


Limonlu Tart   için Malzemeler:


1 su bardağı krema 1/2 su bardağı toz şeker 1/4 su bardağı limon suyu 1/2 su bardağı bisküvi, ufalanmış 3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 3  adet yumurta, sarıları ve aklarını ayırın


Limonlu Tart   Yemek Tarifi Hazırlanışı:


20-22 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın ve içine çeyrek su bardağı bisküvi kırığı serpin. Yumurta aklarını çırpıp, kar yapın. Azar azar şeker katın, iyice sertleşip parlak bir görünüm alıncaya dek çırpmaya devam edin. Yumurta sarıları limon rengini alıncaya kadar çırptıktan sonra yumurta aklarına ekleyin. Krema, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla birlikte dövdükten sonra, yumurtalı kanşıma katın. Kalıba boşaltın, üzerine bisküvi kırıklarını serpip, buzdolabında dondurun.

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-9.jpgtarifi-5.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡