Lor Kurabiyesi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Lor Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Lor Kurabiyesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Lor Kurabiyesi Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Lor Kurabiyesi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Lor Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Lor Kurabiyesi nasıl hazırlanır, Lor Kurabiyesi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Lor Kurabiyesi için Malzemeler:

Malzemeler: 500  gram tatlı lor 14 yemek kaşığı un 4  adet yumurta 4   paket kabartma tozu 2 su bardağı toz şeker Sıvıyağ

Lor Kurabiyesi Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yapılışı: Bir kaba 500  gram tatlı lor, 4  adet yumurtanın(2  adet yumurta bütün, 2  adet yumurtanın da sadece sarısı konulur) ve yoğrulur. Yumurta ile bütünleşen lor peynirine 2 su bardağı toz şeker eklenerek yeniden yoğrulur. 14-15  kaşık un, 4   paket kabartma tozu da eklenerek yeniden yoğrulur. Çok yumuşak kıvamda olması gerekmektedir. Fırın önceden 15 dakika 180  derecede ısıtılır. Yarım çay bardağı ayçiçek yağı hamurun üzerinde gezdirilerek dökülür ve yeniden yoğrulur. Akışkan ve kıvamlı olması gerekir. 1kaseye toz şeker, diğer kaseye de 4  adet yumurtadan kalan beyazları da bir kaseye alınarak hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça önceden yumurta beyazına ardından da şekere bulanarak fırın tepsisine yerleştirilir. Eğer hamur elinize yapışır ise avuç içi zeytinyağı ile ıslatılmalıdır. Sadece 15 dakika pişmesi yeterli olan kurabiyeler 10 kişilik servis edilebilir. Afiyet olsun ...

Lor Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

 

tarifi-8.jpgtarifi-9.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡