Makarna nasıl yapılır? Değişik makarna tarifleri, kolay leziz makarna çeşitleri

Öğrencilerin vazgeçilmezi olan, akşama kolay ne pişiririm diyen kadınların kurtarıcı yemeği makarna en kolay tariflerden birisi. Çeşitli türleri, sosları ve pişirme şekilleri ile doyurucu özelliğe sahip makarnaya dair değişik tarifleri sizler için araştır

Makarna nasıl yapılır? Değişik makarna tarifleri, kolay leziz makarna çeşitleri

Hamur işlerine olan ülkece yatkınlığımızı hepimiz kabul ederiz. Bu işin ana vatanı İtalya olsa da mesela makarna konusunda yüzlerce çeşitle onlardan aşağı kalmayız. Yeri gelir soslarla şov yaparız, yeri gelir erişteden makarna yaparız, yeri gelir fırınlarız, yeri gelir öğrenci evi gibi ketçap mayonezle yeriz. Ama her daim soframızın vazgeçilmezi olan makarna yapımına dair merak edilenleri sizler için derledik.Makarna nasıl yapılır? Değişik makarna tarifleri, kolay leziz makarna çeşitleri burada.

KREMALI MANTAR SOSLU PENNE MAKARNA TARİFİ- MALZEMELERİ- NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  •     1 paket
  •     penne makarna
  •     1,5 litre
  •     su
  •     1 tatlı kaşığı
  •     tuz

  KREMALI MANTAR SOSU İÇİN

  •     1 yemek kaşığı
  •     zeytinyağı
  •     2 diş
  •     sarımsak
  •     1 yemek kaşığı
  •     tereyağı
  •     300 gram
  •     mantar
  •     2 su bardağı
  •     krema
  •     (2 paket)
  •     1/2 çay kaşığı
  •     taze çekilmiş tane karabiber
  •     2 avuç
  •     fesleğen
  •     1 çay kaşığı
  •     tuz
  •     1 su bardağı
  •     su
  •     (makarna haşladığınız suyu da kullanabilirsiniz)

SERVİS İÇİN

  • 4 yemek kaşığı
  • rendelenmiş parmesan peyniri

TARİFİ

  • Geniş bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile halka doğranmış 2 diş sarımsağı soteleyin.
  • 300 gram dilimlenmiş mantarları da tavaya alın ve yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
  • Derin bir tencerede 1,5 litre su ile birlikte 1 tatlı kaşığı tuzu kaynamaya bırakın ve üzerine 1 paket penne makarnayı ilave edip 8-10 dakika kadar pişirin.
  •  Sotelenen mantarların üzerine 2 su bardağı krema, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 avuç doğranmış fesleğenleri ilave edip kıvam alana kadar pişirin.
  •  Pişen penne makarnayı sosun bulunduğu tavaya ilave edip, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan ve 2 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip karıştırın.
  • Son olarak kalan 1 avuç fesleğeni de ekleyip, makarnayı servis tabağına alın ve rendelenmiş parmesan ilavesiyle sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!

FIRINDA MAKARNA NASIL YAPILIR- FIRINDA MAKARNA MALZEMELERİ VE YAPIMI

Malzemeler

  •     1 paket
  •     fırın makarna
  •     1 yemek kaşığı
  •     tereyağı
  •     1 yemek kaşığı
  •     un
  •     3 su bardağı
  •     soğuk süt
  •     2 adet
  •     yumurta sarısı
  •     1/4 çay kaşığı
  •     rendelenmiş muskat cevizi
  •     1/4 çay kaşığı
  •     taze çekilmiş tane karabiber
  •     1/2 çay kaşığı
  •     tuz

    Fırın kabını yağlamak için:

  •    1 tatlı kaşığı
  •    tereyağı

    Üzeri için:

  •    1 su bardağı
  •     rendelenmiş kaşar peyniri

    Servisi için:

  •   1/4 demet
  •     dereotu

PÜF NOKTASI

  • Makarnaları çok fazla haşlamadan sosuyla buluşturup önceden ısıtılmış fırında sıcağı sıcağına pişirmeye dikkat edin.
  • Pişirme Önerisi
  • Fırın makarna harcına arzu ettiğiniz peynir çeşidi ve incecik kıyılmış taze yeşillikler ekleyebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Spagettiden daha kalın olan fırın makarnaları bütün halde kaynayan suya bırakın.
  • Fırın makarnaları kaynamakta olan suda 10-12 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz makarnaları, durulamadan tereyağıyla yağladığınız ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Un ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.
  • Soğuk süt, yumurta sarısı, rendelenmiş muskat cevizi, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz eklediğiniz fırın makarna sosunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  •  Hafif sulu bir kıvam alan sosu, fırın kabına aldığınız haşlanmış makarnaların üzerine gezdirin. Tahta bir kaşık yardımıyla hafif bir şekilde harmanlayın.
  •  Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdiğiniz fırın makarnayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle dilimleyerek servis edin.

FETTUCİNİ ALFREDO TARİFİ- NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  •     1 paket
  •     fettucini makarna
  •     2 yemek kaşığı
  •     tereyağı
  •     2 yemek kaşığı
  •     zeytinyağı
  •     200 gram
  •     mantar
  •     300 gram
  •     tavuk göğsü
  •     3 diş
  •     sarımsak
  •     1 su bardağı
  •     krema
  •     1/4 demet
  •     fesleğen
  •     1/2 su bardağı
  •     rendelenmiş parmesan peyniri
  •     1/2 çay kaşığı
  •     taze çekilmiş tane karabiber
  •     1 çay kaşığı
  •     tuz

Püf Noktası

Sosu kısık ateşte kaynatmaya dikkat edin.

FETTUCINI MAKARNA TARİFİ

  • Makarnanın sosu için; geniş bir tavada 2'şer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
  • 200 gram dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
  • Mantarlar sotelendikten sonra 300 gram jülyen doğranmış tavukları ilave edin ve sotelemeye devam edin.
  • 3 diş ezilmiş sarımsak ile tavuk ve mantarları tatlandırın.
  • 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi de ilave edin. Ardından 1 su bardağı krema, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ve bir avuç doğranmış taze fesleğeni de ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
  •  Ayrı bir tencerede suyu haşlayın ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip 8 dakika kadar haşlamaya bırakın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sos ile birlikte yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla servis edin.

Servis Önerisi

Fesleğen yaprakları eşliğinde, kremanın donmaması için bekletmeden servis edin.

Makarna nasıl yapılır? Değişik makarna tarifleri, kolay leziz makarna çeşitleri

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡