Maliyet Kontrolörü (Cost Control) (Otel) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Maliyet Kontrolörü (Cost Control) (Otel) Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Maliyet Kontrolörü (Cost Control) (Otel) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Meslek Bilgileri

  

Meslek Kodu : 4311.04

 
  

Meslek Adı : Maliyet Kontrolörü (Cost Control) (Otel)

 
  
  

Grup Bilgileri

  

M. Ana Grubu : Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar

 
  

M. Alt Ana Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Ve Malzeme Kayıtları Tutan Büro Elemanları

 
  

M. Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Büro Elemanları

 
  

M. Birim Grubu : Muhasebe Kayıtları Ve Defter Tutan Büro Elemanları

 
  

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

 
  
  

Meslek Detay Bilgileri

  

Meslek Tanımı Nedir?

 

-Konaklama vb. işletmelerde malzeme alımı ve alınan malzemelerin ilgililere teslimi, piyasa araştırması yapma,envanter düzenleme, maliyet çıkarma vb. işlemleri yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir

 
  

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Maliyet Kontrolörü (Cost Control) (Otel); işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı , iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak :

  1. Satın alınan tüm malzemelerin satın alma prosedürüne uygunluğunu takip ve kontrol etmek,
  2. Malzemelerin kayıtlarının doğruluğunu kontrol etmek,
  3. Stok girişlerinin tesellüm prosedürüne uygunluğunu kontrol etmek,
  4. Stokları takip etmek ve gerektiğinde sipariş vermek,
  5. Departmanlarda maliyet kontrolü yapmak ve rasyonel olmayan maliyetleri rapor etmek,
  6. Departmanlarda kullanılan tüm malzemelerin doğru ve yerinde kullanımını kontrol etmek ve rapor hazırlamak,
  7. Aylık ve yıllık cost raporu (Maliyet Raporu) hazırlamak,
  8. Günlük olarak ambar giriş-çıkışlarını muhasebeleştirilmek,
  9. Yiyecek içecek departmanındaki mali ve teknik aksaklıkları kontrol etmek,
  10. Satışı yapılan yiyecek ve içeceklerin, personel yemeklerinin maliyetlerini ilgili departman sorumluları ile çıkarmak,
  11. Alınan malzemelerin fiyat hareketlerini kontrol etmek, piyasa araştırması yapmak,
  12. Satışa sunulan malzemelerin satış seyrini takip etmek ve aksaklıkları rapor etmek,
  13. Yiyecek, içecek sayımlarını yaparak muhasebe kayıtlarına hazırlamak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

1
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡