Mantı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Mantı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Mantı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mantı Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Mantı nasıl hazırlanır, Mantı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Mantı için Malzemeler:


500 gr. un 500 gr. az yağlı kıyma 2  adet yumurta sarısı 1 kilo yoğurt 5-6 diş sarmısak 2 çorba kaşığı margarin Yeterince kırmızıbiber, tuz 4 Kişilik


Mantı Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Genişçe bir kapta unun ortasını açın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek katıca bir hamur yapın. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer tarafta içine az karabiber karıştırılıp hafifçe yoğurulmuş kıyma hazırlayın. Kıymadan kopardığınız fındık iriliğinde parçaları ikişer parmak arayla açtığınız yufkanın üzerine koyun. İkinci yufkayı bunun üstüne kapayıp, kareler halinde kesin. İsterseniz tek yufkanın kıymasına üçgen şeklinde de kapatabilirsiniz. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dakika pişirip süzgeçle alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ koyarak servis edin.


Mantı 2. tarifi


Mantı için Malzemeler:


500 gr un, 500 gr az yağlı kıyma, 1kg yoğurt, 2 adet yumurta sarısı, 2 kaşık margarin, tuz


Mantı Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu eleyin, geniş bir kaba alıp ortasını açın. Tuz serpin. Ilık su kullanarak kıvamında bir hamur yapın. Yoğrulmuş kıyma bir kapta dursun. Hazırladığınız hamurdan bezeler yapıp bunları bir bir açın. Ne çok ince ne de çok kalın olsunlar. Yufkalardan birini tezgaha serin keskin bir bıçak ile 4-5cm aralıklı dilimleyin. Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Kıymadan minik parçalar alıp dilimlerin ortasına koyun ve tek tek üçgen şeklinde kapatın. Mantılar hazır olduğu vakit kaynayan suda 15dk pişirin, suyunu süzün. Üzerine yoğurt ve salçalı yağ döküp servise sunun.


Mantı 3. tarifi


mantı için Malzemeler:


Hamuru için: 3 su bardağı un 1  adet yumurta Tuz Su İç harcı için: 200 gram kıyma 1  adet kuru soğan Pul biber 1 tatlı kaşığı biber salçası Üzeri için: Yoğurt 6-7 diş sarımsak Tereyağı Pul biber Nane


mantı Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Un, yumurta, tuz karıştırılıp su ile yoğrularak biraz sert bir hamur elde edilir. Dinlenmeye bırakılır. İç harç malzemesi için soğan küçük küçük doğranıp kıyma, salça ve pul biber eklenerek karıştırılır. Hamur bezelere ayrılıp bıçak sırtından biraz ince açılıp 1,5 x 1,5 cm karelere bölünüp iç harcından eklenerek mantı hazırlanır. Tencerede su kaynatılır. Tuz ve birazcık sıvı yağ eklenen su içerisine mantılar bırakılır. Haşlanan mantılar servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir. En son tereyağında kavrulan nane ve pul biber gezdirilip servis edilir.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-8.jpgtarifi-7.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡