Mantılı Çorba tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mantılı Çorba Nasıl Yapılır?

Mantılı Çorba nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Mantılı Çorba Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Mantılı Çorba tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mantılı Çorba Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Mantılı Çorba nasıl hazırlanır, Mantılı Çorba yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Mantılı Çorba için Malzemeler:

1 su bardağı un yarım   paket margarin 150  gr yağsız kıyma 1 su bardağı nohut 1 baş soğan 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çorba kaşığı kurü nane 10  bardak su 1 yumurta sarısı tuz, karabiber, kırmızıbiber

Mantılı Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın. Tencerede yağı erittikten sonra 10  bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz. AFIYET OLSUN !

tarifi-6.jpgtarifi-4.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡