Mayonezli Levrek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mayonezli Levrek Nasıl Yapılır?

Mayonezli Levrek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Mayonezli Levrek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Mayonezli Levrek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mayonezli Levrek Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Mayonezli Levrek nasıl hazırlanır, Mayonezli Levrek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Mayonezli Levrek için Malzemeler:

6 adet levrek 8 bardak su mayonez maydanoz tuz kırmızıbiber

Mayonezli Levrek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balıkları temizleyip yıkayın ve tuzlu su içinde haşlayın. Balıklar yumuşayınca da su süzüp soğumaya bırakın. Maydanozu kıyın, bir kapta mayonez ile karıştırın. Kırmızıbiber serpin. Bu sosu ılınan balıkların üzerine bulayıp servise sunun.

Mayonezli Levrek 2. tarif
Mayonezli Levrek için Malzemeler:

1 kg levrek 1 adet soğan 2dal kereviz 3 adet iri havuç 1 bardak bezelye 1 adet defne yaprağı 3 adet haşlanmış yumurta 3 adet patates mayonez 4-5 adet kornişon 1demet kırmızı turp 5yaprak yeşil salata 1 adet limon tuz karabiber

Mayonezli Levrek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir tencere içine temizlenip iri parçalara böldüğünüz balığı koyun. Kerevizi, 1,5 havuç ve soğanı ayıklayıp doğrayın ve onları da tencereye katın, defne yaprağını koyun. Suyunu tuzunu ayarlayarak ½ limon sıkın. Tencerenin kapağını kapatmadan bu şekil 45dk haşlayın. Haşlanan balıkları sudan çıkarıp soğuduklarında deri ve kılçıklarını ayırırsınız. Kalan havucu ve patatesleri soyup zar büyüklüğünde doğrayın. Bunları ve bezelyeyi ayrı kaplarda haşlayıp sularını süzün ve bir kap içine alın. Turşuları da zar büyüklüğünde doğrayarak buraya katın en sona alabildiğine mayoneze bulayın. Bu salatayı servis tabağına balık dilimi sayısınca pay edin. Ardından balık dilimlerini düzgünce yerleştirin. Balıklarında üzerine mayonez yayın. Servis tabağının çevresini limon dilimi, kırmızı turp ve yeşil salata ile süsleyerek servise sunun.

Mayonezli Levrek 3. tarif

Mayonezli Levrek için Malzemeler:

1 kg levrek 1 adet havuç 1 adet kereviz 1 adet soğan maydanoz tuz 1 adet limon mayonez

Mayonezli Levrek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sebzeleri doğrayın, balığın dış pullarını kazıyın, içini temizleyin. Kullanacağınız kaba 2lt su alın balığı ve sebzeleri haşlayın. Yumuşayan balığı kemiklerinden ve derisinden ayırın. Servis tabağına alıp mayoneze bulayın. Servise hazırdır.

Mayonezli Levrek 4. tarif

Mayonezli Levrek için Malzemeler:

1.5  kg levrek balığı 500 gr zeytinyağ 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 6  adet yumurta 2  adet limon mayonez 4  adet patates 1  adet yeşil salata 150 gr siyah zeytin 2 demet kırmızı turp 250 gr salatalık turşusu

Mayonezli Levrek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balıkları temizleyip, yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su, defne yaprağı, tuz, tane karabiber, maydanoz kökü, yarım limonun suyu ve kabuğunu ilave edip 30 dakika kadar kaynatıp, pişirin. Balıklar soğuduktan sonra derilerini ve kılçıklarını çıkarın, etlerini ufak parçalara ayırın. Patatesleri haşlayıp, küp küp doğrayın. Taze soğanın beyaz kısmı çok ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak karelere bölün, maydanozu ve dereotunu kıyın, hepsini beraberce mayonezin yarısı ve biraz tuzla karıştırın. Servis tabağına balık şekli vererek yerleştirin. Kalan mayonezin bir kısmı ile üzerini kapatın. Katı pişmiş yumurta, kırmızı turp, siyah zeytin, salatalık turşusu ve mayonezin geri kalanı ile servis tabağını süsleyip, servis yapın

bolge-gunden-balik-nasil-temizlenir-014.jpg

KOLAY BALIK TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

Balık yemeklerinin en zor aşaması bilindiği üzere temizlenmeleridir. Farklı çeşitte olan balık türleri için temizlik yöntemleri de farklılık göstermektedir. Hamsi gibi küçük balıkların temizliği kolay olsa da uzun süre uğraşılması gerekir. Bu sebeple balık temizlemenin püf noktaların bilerek temizlemek, bir an önce temizleme aşamasını tamamlayarak pişirme aşamasına geçilmeyi sağlar.

Hamsi ve palamut gibi küçük balıkların yanı sıra pulları olan büyük balıkların temizlenmesi daha zordur. Bu sebeple satın alınan balıkçıdan balıkları temizlemesini rica etmek mutfağı batırmadan büyük balık pişirmeye olanak sunacaktır.

Balık Temizlerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Balıkları alıp eve getirdikten sonra ne kadar kısa sürede temizlenirse o kadar kolay olacaktır. Taze iken tutması ve temizlemesi daha kolay olacağı için mutlaka bekletmeden temizleme işlemine başlanmalıdır. Ayrıca soğuk olan balıklar diriliklerini yitirmeyeceği için bir saat önce buzlukta bekletmekte balıkların daha hızlı ve kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır. Büyük balık temizlerken bıçak gibi kesici aletlere ihtiyaç olsa da küçük balıkları sade elle temizlemek mümkündür.

Lezzeti ile en çok sevilen balıklardan hamsiyi temizlerken ilk önce kafasını elle koparmak ve karnından itibaren açarak iç organlarını temizlemek pratik hamsi temizliği için yeterlidir. Yerken daha kolay olması ve kılçıkların ağıza gelmesini istemeyenler iç organları çıkardıktan sonra kılçığı tutarak aşağı doğru kılçık temizliğini de yapabilirler. Küçük ve kaygan olan balıkları temizlerken tutmakta güçlük çekiliyorsa eller bir miktar unlanarak temizleme işlemine devam edilebilir.

Pullu Balıkları Temizlemenin Püf Noktaları

Pullu balıkları temizlerken etrafa sıçrama olasılığı genellikle bu balıkların balıkçıdan temizletilip o şekilde alınmasına neden olmaktadır. Ancak pullu balıkları evde temizlemek de sanıldığı kadar zor değildir. Pulları balık yüzeyinden temizlemek için ilk ihtiyaç keskin bir bıçaktır. Etrafı kirletmeyecek şekilde balık temizlemek için ise ikinci ihtiyaç su dolu derin bir kaptır. Balığı suyun içinde temizlemek pulların su içinde kalmasını sağlayacağı için mutfağı kirletmeden pullu balık temizlemek mümkün olacaktır. İsteğe göre balık temizliğine kafa ve kuyruk temizliği ile devam edilebilir. Ancak piştikten sonra kılçık ile birlikte balık etinden

ayrılması daha kolay olacağı ve lezzet katacağı için kafa ve kuyruk kısmı tüketirken de temizlenebilir.

Pulsuz Balıkları Temizlemenin Püf Noktaları

Balık yemeyi seven ancak temizlenme işinden dolayı genelde dışarda balık yemeyi tercih edenler, balık temizlemenin püf noktaları ve daha ekonomik yönleri ile evde çok rahat bir şekilde balık tüketebilirler. İkinci bir alternatif balıkçıların temizlemesi olsa da küçük balıkları temizleyen balıkçı bulmak oldukça zordur. Bunun yerine evde bıçağa bile gerek kalmadan elle temizlemek çok daha kolay olacaktır. Önce başı koparıp ardından iç organları da temizledikten sonra bol suyla balıkları yıkamak yeterlidir. İsteğe göre balıkların tam temizlendiğinden emin olmak için tuzlu suda da bekletilebilir.

Balık Temizlemenin Pratik Yolları

Sıkça tüketilmesi önerilen balığı pratik bir şekilde temizlemeyi bilmek, balık temizleme işinin oldukça kolay ve zahmetsiz olmasını sağlayacaktır. Öncelikle her balığın kendine özgü temizleme yönteminin olduğu bilinmelidir. Balığın sadece karnının temizlenmesi çoğu zaman yeterli gelse de yerken daha kolay olması açısından kılçık ve başlarının da temizlenmesi gerekir. Bunun için balık temizlerken ilk olarak başın koparılması gerekir. Bu işlem küçük balıklar için geçerlidir. Büyük balıklarda temizleme işlemi genellikle pullarından arındırma işiyle başlamaktadır. Oda ısısında uzun süre bulunan balık yumuşayacağı için temizlerken mutlaka dağılmalar olacaktır. Bu nedenle dışardan aldıktan sonra bekletmeden hemen buzdolabına koyulmalı ve soğuk olarak temizlenmelidir.

tarifi.jpgtarifi-7.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡